METEO. Schimbare RADICALĂ de vreme. Prognoza până pe 19 decembrie
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Europa s-ar putea confrunta cu o criză a gazelor în iarna 2023-2024, avertizează şeful Agenţiei Internaţionale a Energiei
Europa s-ar putea confrunta cu o criză a gazelor în iarna 2023-2024, avertizează şeful Agenţiei Internaţionale a Energiei
Meteorologii de la Intstitutul Național de Meteorologie și HIdrologie au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

BANAT

La începutul intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că pe 8 decembrie media maximelor va fi de 2 grade și cea a minimelor de -4...-2 grade. Vremea se va încălzi pe parcursul zilelor de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și la minime, în medie de 1...3 grade. Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 4...6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

CRIŞANA

La începutul intervalului, temperatura va fi în scădere astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de numai 1 grad și minime de -4...-3 grade. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime în general de 7...8 grade și la minime, în medie de 1...2 grade. Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 4...5 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2...0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta estimare indică precipitații puține la nivelul acestei regiuni. 

TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta. În primele zile se va răci semnificativ, astfel de la o medie regională de 6 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade pe 8 noiembrie, când și minimele termice vor scădea la o medie de -6...-5 grade. După această zi rece, vremea se va încălzi, iar pe parcursul zilelor de 10 și 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la o medie de 6...7 grade, iar minimele vor tinde spre -1...0 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt estimate maxime în medie de 2...4 grade, iar minimele cu o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, vor avea o medie de -4...-2 grade.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, în primele zile ale intervalului, dar mai ales în ziua de 7 decembrie. Temporar se vor semnala precipitații și în intervalul 10 – 13 decembrie, iar până spre finalul celei de-a doua decade, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă. 

MARAMUREŞ

În primele zile ale perioadei analizate, temperatura va fi în scădere treptată, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie a maximelor de 0 grade și minime de -4 grade. Vremea se va încălzi în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime în general de 6...8 grade și la minime ce se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, tendința temperaturii fiind de ușoară scădere, astfel că maximele vor fi în medie de 3...4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -3...-1 grad, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Vor cădea precipitații moderate cantitativ, la începutul intervalului, dar cu o probabilitate ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta estimare indică precipitații pe arii mai restrânse și slabe cantitativ.

Citește și:

Prognoza meteo 6 decembrie. Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae

Prognoza meteo. Luna decembrie vine cu zăpadă, ceață și temperaturi NEOBIȘNUITE

Oficial ANM. Schimbările climatice, o mare nenorocire

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire, ce va cuprinde treptat întreaga regiune, astfel că în zilele de 8 și 9 decembrie, valorile termice diurne vor fi ușor negative, la o medie de -1...0 grade, iar temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -6 grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi, media  estimată pentru temperaturile maxime, urmând să atingă 5...7 grade, iar a celor minime va ajunge la 1...2 grade. 

Pentru a doua săptămână, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii, astfel că maximele vor fi în medie de 3...4 grade, iar minimele vor fi ușor negative, la o medie de -2...0 grade, valori comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități de apă însemnate. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 decembrie.

DOBROGEA

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta. În 6 și 7 decembrie vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 12...14 grade și minime de 6...8 grade. În următoarele două zile (8 și 9 decembrie) se va răci accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 5...6 grade, iar temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -1 grad. Spre finalul săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 12...14 grade, iar a celor minime la 6...8 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului și în această regiune, regimul termic nu va avea variații semnificative, tendința fiind de scădere treptată, astfel că maximele vor fi în medie de 6...7 grade, iar minimele de 2...3 grade.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor  semnala precipitații și în zilele de 10 și 11 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

MUNTENIA

În primele două zile ale intervalului vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 8...10 grade și minime de 3...5 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că valorile termice diurne vor scădea la 4...6 grade, iar temperaturile minime din dimineața de 9 decembrie se vor situa în jurul valorii de -3 grade. Spre finalul săptămânii se va încălzi din nou, media estimată urmând să revină la 10 grade, iar a celor minime la 3...4 grade. După 12 decembrie, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că până spre finalul celei de-a doua decade a lunii decembrie sunt estimate maxime, în medie de 5...7 grade și minime de 0...1 grad.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în zilele de 10, 11 și 12 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

OLTENIA

În primele zile, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că pe 8 decembrie media maximelor va fi de 4...5 grade și cea a minimelor în dimineața de 9 decembrie de -3...-2 grade.

Vremea se va încălzi spre finalul săptămânii (10 – 12 decembrie), când la nivelul regiunii se va ajunge la maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și la minime, în medie de 2...3 grade.

Pentru a doua parte a intervalului, nu sunt așteptate variații semnificative ale temperaturii,astfel că maximele vor fi în medie de 5...6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade, valori destul de apropiate de mediile multianuale specifice pentru a doua decadă a lunii decembrie.

În zilele de 6 și 7 decembrie temporar se vor semnala precipitații, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

LA MUNTE

Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime de -8...-6 grade. După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor maxime de 1...2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a două decade va scădea spre -1...0 grade. O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4...-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi vor scădea ușor până spre -6 grade.

Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie). Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel