BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
București — 24 septembrie, 2018 — Astăzi, în cadrul Ignite 2018, evenimentul IT anual al Microsoft Corp., compania a subliniat necesitatea creșterii securității IT și a lansat o serie de programe și produse de securitate. Printre acestea se numără Microsoft Secure Score, un raport dinamic care evaluează mediile Microsoft 365 ale clienților și face recomandări ce pot reduce de până la treizeci de ori posibilitatea de a avea o breșă de securitate, cât și Microsoft Authenticator, care facilitează autentificarea sigură a angajaților într-un mod mult mai ușor, prin funcții cum ar fi autentificarea fără parolă. Compania și-a promovat și angajamentul de a democratiza accesul la AI printr-un nou program AI pentru acțiuni umanitare menit să valorifice eficiența AI pentru reabilitare în caz de calamitate, să ajute copiii, să protejeze refugiații și persoanele strămutate și să promoveze respectarea drepturilor omului.
"În această eră a cloud-ului și edge-ului inteligente, companiile din fiecare industrie caută un partener de încredere pentru a le ajuta să se transforme", a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft. "Împingem limitele în AI, a procesării periferice - autonome (edge computing) și IoT, oferind în același timp securitate de tip end-to-end pentru a permite fiecărei organizații să-și construiască propria capacitate digitală și să prospere în această nouă eră".
Securitatea cibernetică este provocarea principală a erei digitale
Zilnic, organizațiile au nevoie de timp și resurse valoroase dincolo de misiunea de bază a fiecărui business, pentru a se apăra împotriva atacurilor cibernetice și pentru a se replia în urma acestora.
Microsoft prezintă în cadrul evenimentului de astăzi modalitățile prin care IT-ul poate să valorifice capacitățile de securitate ale cloud-ului inteligent. Pentru a înclina balanța în războiul cibernetic, Microsoft se concentrează în mod deosebit asupra a trei lucruri: operațiunile de securitate la scară globală, care funcționează nu numai pentru noi, ci și pentru clienții noștri, tehnologie de tip enterprise-class și parteneriate vaste în domeniul securității cibernetice necesare într-o lume eterogenă.
Operațiuni de securitate la scară globală care funcționează pentru clienții noștri:
La Microsoft, peste 3.500 de profesioniști de securitate lucrează cu instrumente AI de vârf pentru a analiza peste 6,5 trilioane de semnale la nivel global în fiecare zi. Infrastructura de securitate globală a companiei protejează clienții prin securizarea centrelor de date, gestionarea unui centru de operațiuni de apărare cibernetică, simularea de atacuri asupra propriilor sisteme de apărare (red-teaming), urmărește atacatori și blochează peste 5 miliarde de amenințări malware în fiecare lună. Recent, modelele de învățare automatizată bazate pe cloud ale Microsoft au detectat - cu doar 200 de ținte separate - un atac ascuns și foarte bine direcționat către companiile mici din Statele Unite. Compania a neutralizat amenințarea numită Ursnif în câteva secunde. În plus, divizia Digital Crimes Unit din cadrul Microsoft, axată pe tactici avansate de contracarare și descurajare a atacurilor, a colaborat cu autorități la nivel global pentru a elimina 18 botnet-uri folosite în scop infracțional și pentru a salva aproape 500 de milioane de dispozitive de sub controlul ascuns al botnet-urilor.
Tehnologie de securitate de tip enterprise-class: Microsoft folosește cloud-ul pentru a proteja la nivel larg organizațiile prin noi funcțiuni de securitate ale produselor sale, care apără împotriva unei game largi de amenințări, securizează rețeaua și protejează informațiile sensibile:
Aproape toate încălcările securității datelor încep cu parole compromise. Astăzi, Microsoft a anunțat apusul erei autentificării prin parolă, oferind un nou suport pentru autentificarea fără parolă prin aplicația Microsoft Authenticator pentru sute de mii de aplicații conectate în Azure AD, pe care companiile le folosesc zilnic. Nicio companie nu permite eliminarea parolei la nivelul la care o face Microsoft.
Microsoft Secure Score, singurul raport de evaluare dinamic pentru securitate cibernetică, include acum EMS și Azure Security Center. Prin utilizarea Secure Score, organizațiile obțin evaluări și recomandări care reduc cu până la treizeci de ori șansele unei breșe.
Microsoft Threat Protection, anunțată astăzi, este o soluție end-to-end care poate ajuta la protecția, detectarea și remedierea atacurilor cibernetice, reunind protecția avansată împotriva amenințărilor și auto-remedierea pentru: e-mail, PC-uri, identități și infrastructură, într-o singură experiență integrată în Microsoft 365. Serviciul utilizează AI și acțiuni umane pentru a accelera investigațiile și eliminarea mai rapidă a amenințărilor, economisind mii de ore pentru echipele de securitate suprasolicitate.
Încălcarea securității datelor rezultă adesea din accesarea de către infractorii cibernetici a datelor în uz pentru calcul, analiză și alte funcții. Acest lucru descurajează multe organizații să introducă date sensibile în cloud. Microsoft a anunțat versiunea de preview a Azure computing cu caracter confidențial, Azure devenind astfel primul serviciu cloud care oferă o platformă sigură pentru protejarea confidențialității și integrității datelor în uz.
Parteneriate de securitate cibernetică într-o lume eterogenă: Este nevoie de mai mult decât tehnologia și operațiunile potrivite pentru ca lumea să fie cât mai sigură posibil. Este nevoie de efort susținut pentru a consolida ecosistemul larg, pentru a reuni întregul sector tehnologic și pentru a stabili o colaborare solidă cu guvernele și instituțiile democratice. În strânsă cooperare cu ceilalți jucători, Microsoft a făcut recent progrese semnificative în această direcție.
Microsoft colaborează cu companii de tehnologie, factori de decizie politică și instituții esențiale din cadrul procesului democratic pentru a dezvolta strategii capabile să protejeze procesul electoral. Programul companiei – Defending Democracy - vizează protejarea campaniilor electorale împotriva hacking-ului, sporirea securității procesului electoral, apărarea împotriva dezinformării și creșterea transparenței în publicitatea politică online.
Începând cu momentul participării la încheierea Cybersecurity Tech Accord, un acord menit să unească eforturile companiilor din sectorul de tehnologie pentru a-și proteja clienții de pretutindeni împotriva atacurilor cibernetice, fie că este vorba de acțiuni ale grupurilor infracționale sau ale unor state suverane, grupul aproape că și-a dublat componența. Cu un număr de 27 de organizații din întreaga lume, care s-au alăturat inițiativei încă de la lansare, inclusiv Panasonic, Salesforce, Swisscom și Rockwell Automation, numărul total de semnatari a ajuns la 61 de companii, consolidând un ecosistem extins, necesar pentru a menține lumea în siguranță.
În parteneriat cu echipele de securitate din cadrul companiei, Digital Crimes Unite (DCU) a luptat și împotriva hacking-ului statelor suverane. Folosind abordări juridice inovatoare de 12 ori în doi ani, DCU a închis 84 de site-uri false utilizate frecvent în atacurile de tip phishing, care au fost create de grupul cunoscut drept “Strontium”, un grup asociat în mare parte cu guvernul rus.
În întreaga lume, compania pledează pentru o politică publică eficientă din partea guvernelor, care includă norme internaționale mai stricte, răspunderea prin atribuire și adoptarea de concepte precum Convenția Digitală de la Geneva.
Datele și AI transformă compania inteligentă
Promovând angajamentul companiei de a democratiza accesul la AI și de a garanta că beneficiile sunt împărtășite pe scară largă, compania a lansat astăzi AI pentru Acțiuni Umanitare, un nou program de 40 milioane de dolari cu o durată de 5 ani, destinat să valorifice eficiența AI în sprijinirea unor eforturi precum recuperarea în caz de dezastru, protecția copiilor, refugiaților și a persoanelor strămutate și promovarea respectării drepturilor omului. Compania va realiza acest lucru prin colaborarea strânsă cu organizații non-guvernamentale și umanitare, cu ajutorul granturilor, investițiilor în tehnologie și expertizei partajate. Acesta este cel de-al treilea program din inițiativa Microsoft AI for Good, lansată în iulie 2017.
De asemenea, Microsoft continuă să furnizeze produse și servicii bazate pe inteligența artificială, care vor fi disponibile miliardelor de persoane prin următoarea generație de aplicații, experiențe și asistenți personali. Astăzi, Microsoft anunță noi servicii pentru a ajuta companiile să maximizeze valoarea datelor lor:
Azure Machine Learning ajută oamenii de știință și dezvoltatorii care lucrează cu date să construiască și să pregătească modelele AI mai rapid, apoi să le instaleze cu ușurință în cloud sau pe dispozitive locale. Actualizările semnificative aduse serviciului includ sisteme de învățare automatizată (machine learning) pentru a identifica cei mai eficienți algoritmi și pentru a optimiza performanța modelului.
SQL Server 2019 preview redefinește baza de date relațională cu noi capabilități big data care permit utilizatorilor să preia orice bază de date, având rol de hub — de la OLTP, Data Warehousing și Business Intelligence (BI), la AI și analize avansate. Conectorii noi permit interogarea altor baze de date cum ar fi Oracle, Teradata și MongoDB direct de la SQL Server, eliminând barierele din procesul de analiză.
Azure SQL DB hyper scale este nou un nivel de servicii extrem de scalabil care se adaptează la nevoile volumului dvs. de lucru, scalând automat până la 100 TB per bază de date.
Actualizările Azure Cosmos DB Multi-master permit clienților să își creeze cu ușurință aplicațiile indispensabile, distribuite la nivel global.
În plus, Microsoft a dezvăluit noi experiențe AI disponibile în Microsoft 365, care facilitează găsirea de informații, crearea de conținut, analizarea datelor și colaborarea cu alții:
Microsoft a introdus Microsoft Search, o nouă posibilitate de căutare coerentă, care facilitează găsirea unei varietăți de documente și date atât din interiorul cât și din afara organizației, fără a părăsi fluxul de lucru. Microsoft combină puterea tehnologiei Microsoft Graph cu inteligența artificială de la Bing pentru a oferi experiențe mai relevante pentru ceea ce lucrează oamenii.
Ideas din Office ajută oamenii să exploreze puterea inteligenței artificiale printr-un singur clic pentru, lansând recomandări inteligente în aplicațiile Office. Dezvoltat mai întâi pentru Excel și PowerPoint, motorul Ideas simplifică experiența utilizatorului și îi ajută pe oameni să economisească timp în îndeplinirea sarcinilor zilnice
Astăzi, noile îmbunătățiri inteligente din Excel sunt disponibile general, oferind utilizatorilor posibilitatea de a transforma datele în statistici. În plus, o nouă funcție este disponibilă în previzualizarea publică de pe Android, Inserați datele din imagine, aceasta permițând utilizatorilor să folosească o fotografie a unui tabel și să o transforme rapid într-un fișier Excel care poate fi editat, analizat și partajat.
Cu posibilitatea de a conecta conturile Office 365 și LinkedIn, utilizatorii pot trimite e-mailuri și pot partaja documente cu conexiuni de gradul întâi de pe LinkedIn direct din Outlook, Word, Excel și PowerPoint. De asemenea, Microsoft a anunțat că, în cursul acestui an, clienții vor putea să vadă în invitațiile la întâlniri informații de pe LinkedIn despre persoanele cu care se întâlnesc.
Noile capacități din Microsoft Teams bazate pe inteligența artificială sunt acum disponibile. Estomparea fundalului utilizează funcția de recunoaștere facială pentru a ascunde imaginile din spate în timpul întâlnirilor video, iar funcția de înregistrare a întâlnirilor oferă posibilitatea de transcriere automată. Astfel, este generată o transcriere care poate fi căutată și care poate aplica automat subtitrări înregistrării video.
Microsoft oferă experiențe și abilități personalizate pentru Cortana cu noul kit Cortana Skills Kit for Enterprise. Dezvoltat prin Microsoft Bot Framework și Azure Cognitive Language Services, platforma va ajuta companiile să utilizeze în mod eficient Cortana pentru a îmbunătăți productivitatea forței de muncă.
Captarea beneficiilor IoT și edge computing-ului
Computing-ul devine omniprezent și simultan distribuit pe o scară largă în edge — dispozitive conectate, terminale diverse și arii geografice. Datorită AI, aceste dispozitive pot prezice, învăța, vorbi și precum si multe alte activitati. Toate acestea generează următorul val de inovații la nivel de cloud inteligent și edge inteligent. Microsoft oferă soluții puternice IoT și edge care deschid noi oportunități pentru clienți, folosind inteligența cloud-ului în situații noi și în zone în care conectivitatea este nesigură:
Azure Digital Twins, anunțat astăzi, este o ofertă nouă a platformei de IoT, care permite clienților și partenerilor să creeze un model digital cuprinzător oricărui mediu fizic.
Azure Sphere, prima soluție holistică care combina un cip hardware cu o cod software, concepută pentru dispozitivele IoT din edge-ul inteligent, este acum disponibilă în public preview. Azure Sphere este proiectat pentru siguranța microcontrolerelor conectate — cu 9 miliarde de expedieri de hardware în fiecare an.
Prin preview-ul public Azure Data Box Edge disponibil acum, Microsoft adaugă și mai multe produse în gama Azure Data Box pentru a ajuta clienții să analizeze, să proceseze și să transforme datele înainte de a le încărca în cloud.
Despre Microsoft
Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) este o platformă și o companie de top în ceea ce privește productivitatea în materie de cloud și mobile. Misiunea companiei este aceea de a responsabiliza fiecare persoană și fiecare organizație de pe planetă astfel încât să își propună să realizeze mai mult.
Mai multe informații, disponibile exclusiv pentru presă:
Microsoft Media Relations, WE Communications, (425) 638-7777, [email protected]
Pentru mai multe informații, știri și perspective din partea Microsoft, vă rugăm să vizitați Centrul de Știri Microsoft de la http://news.microsoft.com. Link-urile Web, numerele de telefon și titlurile au fost corecte în momentul publicării, însă este posibil ca acestea să fi fost modificate. Pentru asistență suplimentară, jurnaliștii și analiștii pot contacta echipa de Microsoft Rapid Response sau alte persoane de contact corespunzătoare, pe care le puteți regăsi la http://news.microsoft.com/microsoft-public-relations-contacts.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...