Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a avut, vineri, la Palatul Victoria, consultări cu o delegaţie a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în cadrul cărora a transmis din partea premierului demis, Viorica Dăncilă, că social-democraţii vor susţine în Parlament modificarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat pentru eliminarea inechităţilor în acest domeniu.
Reprezentanții guvernului spun că discuţiile la care au participat şi reprezentanţi ai ministerelor Apărării Naţionale şi Muncii au fost axate pe modificarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, "astfel încât să fie eliminate unele inechităţi în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei şi calcularea drepturilor militarilor".
"Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat, să îi asigure pe reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formaţiune politică va susţine în Parlament o iniţiativă de modificare a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat. Scopul acestui proiect este să ofere soluţii astfel încât persoane care s-au pensionat în ani diferiţi, dar au desfăşurat aceeaşi activitate, în condiţii similare, să beneficieze de aceleaşi drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă şi contributivitatea", se arată în comunicat.
Modul de calcul al pensiilor, modificat de PNL. Ce pensii dispar
Secretarul de stat în MApN Mihai Dan Chirică a menţionat că această iniţiativă legislativă este deja pregătită în colaborare cu reprezentanţii sindicatelor din domeniu şi ai tuturor celor interesaţi, însă actualul Guvern nu mai are prerogative care să-i permită adoptarea proiectului.
"În aceste condiţii, se fac toate eforturile pentru a nu fi afectate beneficiile pensionarilor militari", mai spun reprezentanții guvernamentali.
MIhai Dan Chirică a explicat că este pregătită o altă măsură destinată creşterii calităţii vieţii cadrelor militare în rezervă - indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care poate fi aplicată de la începutul anului viitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...