Miliardarul american Ray Dalio anunță: Vor distruge bitcoin
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Este un punct de vedere
Este un punct de vedere
Fondatorul fondului speculativ Bridgewater Associates, omul de afaceri Ray Dalio, a cărui avere este estimată de revista Forbes, la 20 de miliarde de dolari, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC, că autoritățile de reglementare a pieței financiare vor distruge Bitcoin dacă moneda virtuală va continua să se bucure de succes.

Dacă popularitatea celei mai cunoscute criptomonede la nivel mondial va crește, autoritățile de reglementare vor încerca să preia controlul asupra bitcoin, spune Dalio.

„Dacă Bitcoin are succes, vor încerca să-l omoare. Și cred că vor fi capabili să o facă, deoarece au capacitățile adecvate ”, a explicat miliardarul.

La sfârșitul lunii mai, investitorul a susținut că dolarul digital și alte criptomonede naționale ar fi viabile, dar nu ar putea domina piața criptografică, deoarece nu sunt descentralizate, ci controlate de băncile centrale.

Citește și Paradisurile fiscale, destinația preferată pentru profiturile băncilor

În mai, Dalio a vorbit despre deținerea de bitcoin. Potrivit acestuia, în contextul actual, principala criptomonedă arată ca un magazin de valoare mai atractiv decât aurul. Dalio susține că dolarul american este pe punctul de a se deprecia la niveluri pe care nu le-a mai atins din 1971, iar China amenință statutul bancnotei americane de monedă de rezervă a lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...


pixel