Militar român, mort în timpul unui exercițiu care are loc la Smârdan
Autor: Matei Ion
Data publicării:
MIlitarul a decedat în timpul unui exercițiu / Foto: MApN
MIlitarul a decedat în timpul unui exercițiu / Foto: MApN
Un accident nefericit care a avut loc în timpul unui exercițiu militar care are loc pe poligonul de la Smârdan, județul Galați.

Un militar al Armatei Române a murit în timpul unui exerciţiu la poligonul de la Smârdan, în judeţul Galați, potrivit unor surse din Ministerul Apărării, a relatat TVR. 

Militarul Armatei Române a murit în timpul unui exercițiu de manevrare a tancurilor. El a fost strivit sub un tanc.

Mai multe ambulanțe ale SMURD au fost trimise la fața locului însă medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul bărbatului.

Ce se întâmplă cu românii care REFUZĂ încorporarea în ARMATĂ în caz de RĂZBOI

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, printr-un mesaj postat pe Facebook, condoleanțe familiei celui care și-a pierdut viața.

”Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile.
Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”.

Grup de LUPTĂ, în România. Iohannis, anunţ despre discuţiile care se poartă la nivelul NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se discută formarea unui "grup de luptă" NATO în România. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că la nivelul Alianţei Nord-Atlantice se poartă discuţii tehnice cu privire la înfiinţarea Grupului de luptă aliat pe teritoriul României, arătând că, până la finalul primăverii, ar putea exista concluzii bune cu privire la acesta.

"Noi colaborăm foarte strâns şi foarte bine România cu Bulgaria în ce priveşte apărarea comună şi NATO. Probabil vă amintiţi că Bulgaria joacă un rol foarte important în cadrul Brigăzii multinaţionale, încă de la început am avut o înţelegere foarte bună pe această temă. Este acum în discuţie formarea unui grup de luptă, un battle group, care reprezintă o prezenţă NATO permanentă în România şi este un lucru cunoscut că Franţa s-a declarat dispusă să fie naţiune-cadru pentru acest battle group. În NATO se poartă discuţiile tehnice pe această temă şi noi credem că până la sfârşitul primăverii în principiu avem concluzii bune pe tema battle group-ului şi atunci, cu siguranţă, putem să facem mai multe declaraţii publice pe această temă", a precizat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în conferinţa de presă comună cu omologul bulgar, Rumen Radev, care efectuează o vizită de lucru în România.

Iohannis a subliniat că pentru România şi Bulgaria este important să aibă poliţie aeriană solidă şi o apărare solidă a spaţiului aerian.

Şeful statului român a amintit că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a aprobat achiziţionarea de avioane F16, mare parte din acestea fiind deja în România. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel