Ministerul Agriculturii a alocat peste 143 milioane lei pentru plata beneficiarilor
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
(AFIR) organizează licitaţie deschisă pentru achiziţia de sisteme informatice
(AFIR) organizează licitaţie deschisă pentru achiziţia de sisteme informatice
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a alocat miercuri suma de 143,343 milioane lei pentru plata beneficiarilor, pentru diferite destinaţii.

Astfel, a fost alocată o sumă de 95,854 milioane lei pentru plata măsurilor delegate de AFIR către APIA din cadrul PNDR 2014-2020, campania 2019, respectiv 36,823 milioane lei pentru agromediu şi climă, 6,917 milioane lei pentru agricultură ecologică şi 52,114 milioane lei pentru plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale.

Salamul de Sibiu nu conține carne românească. De ce

Sumele alocate reprezintă avansul în procent de 85% din valoarea totală a drepturilor de plată a beneficiarilor. De asemenea, 40,943 milioane lei au fost alocaţi pentru implementarea Programului pentru şcoli, ce constă în distribuţia în cadrul unităţilor şcolare de fructe, legume, lapte şi produse lactate şi 6,211 milioane lei pentru prima plată pentru ajutorul de minimis destinat compensării efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-aprilie 2019 asupra sectorului apicol.

O sumă de 276.967 lei a fost alocată pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi şi 57.250 lei pentru plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc. MADR precizează că plata către beneficiari va fi efectuată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Direcţiile Agricole Judeţene în perioada imediat următoare, informează ministerul printr-un comunicat remis Agerpres. . 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel