"România produce suficiente alimente pentru a asigura necesarul de consum al populației. Suntem în dialog cu producătorii, distribuitorii și comercianții, monitorizăm în permanență situația stocurilor și nu există niciun fel de motiv de îngrijorare. De aceea îi rog pe români să nu se lase atrași în spirala informațiilor alarmiste cu privire la eventuale dezechilibre pe piața alimentelor. Obținem suficientă materie primă pentru a nu fi afectat accesul oamenilor la alimente.
Vă dau câteva exemple: Producem într-un an agricol bun peste 11 milioane tone de grâu, 15 milioane de tone de porumb și 3 milioane de tone de floarea-soarelui, cantități mai mult decât duble față de necesarul de consum al populației.
Avem o oportunitate să transformăm surplusul de grâu, porumb și floarea-soarelui în alimente pe care să le exportăm sub formă de produse cu valoarea adăugată mare. Și am propus în noul PNS majorarea la 15 milioane de euro a sprijinului acordat pentru fiecare unitate de producție nou înființată, care procesează materie primă internă! Sunt angajat în transformarea acestei oportunități în fapte concrete și ca această șansă pe care agricultura românească o are să devină realitate!", a transmis ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pe Facebook.
Omul de afaceri Mohammad Murad subliniază faptul că Uniunea Europeană, înainte de a impune statelor membre reguli cum este cea de liberalizare a preţurilor la energie, ar trebui să vadă şi care este nivelul de trai al oamenilor, respectiv salariile şi pensiile.
"Eu nu înţeleg un lucru. Oriunde mergem să cerem orice ni se spune ‚conform Uniunii Europene sau legilor europene’. Păi dacă pe de o parte ni se spune că totul vine de acolo, că ne dictează UE - o dovadă în acest sens este liberalizarea preţurilor la energie – gaze şi curent electric – de ce nu au venit să studieze faptul că un pensionar din România, astăzi, are pensia mai mică decât facturile pe care le are de plătit la un apartament de 2-3 camere. Păi de ce? Dacă ni se spune că noi nu facem corect politica şi vin de afară şi ne impun anumite reguli...", a atras atenţia omul de afaceri Mohammad Murad, la DC News, în cadrul emisiunii "De Ce Nu în România?".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România a obținut astăzi un acord crucial pentru...
Termenul-limită pentru plata...
Salariul minim brut se...
România îndeplinește...
Curs valutar BNR, 27 noiembrie.
Economia SUA a înregistrat o creștere solidă în...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Fostul premier și lider social democrat, Victor Ponta, a...
Commerzbank subliniază...
Se profilează o decizie crucială pentru TikTok în...
Moneda rusească s-a depreciat...
Adrian Câciu, actualul ministru...
Marius Budăi, fost ministru al...
Potrivit Bloomberg, analiza...
Guvernul se reunește astăzi la...
OpenAI, compania din spatele...
Copiii în vârstă de până la 16...
Această măsură vine în...