Ministrul Alexandru Petrescu a participat la lucrările Consiliului TTE

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale a participat, marți, la Bruxelles, la lucrările Consiliului TTE – componenta Telecomunicații și Societate Informațională, pe agenda reuniunii fiind incluse subiecte de importanță majoră pentru Piața Unică Digitală, cum ar fi: Programul Europa digitală pentru perioada 2021-2027, Centrul european și rețeaua de centre cyber, confidențialitatea comunicațiilor electronice, teme pe care România le va aborda cu toată determinarea în mandatul său de Președinție a Consiliului UE.

„Președinția română va avea o abordare ambițioasă, dar realistă în același timp pe dosarele legislative curente, prioritățile mandatului nostru concentrându-se pe inovare, securitate cibernetică, promovarea competențelor digitale și susținerea implicării femeilor în industria IT”, a precizat Alexandru Petrescu.

Demnitarul român a arătat că Președinția română va fi concentrată atât pe obținerea celor mai bune rezultate în negocierile pe marginea dosarelor legislative curente, cât și pe dezbaterea unor teme europene de interes deosebit precum strategia viitoare a UE privind digitalizarea post 2020, inteligența artificială, calculul de înaltă performanță, dezvoltarea economiei datelor, accesul la date, 5G.

În marja Consiliului TTE, ministrul roman a avut o întâlnire bilaterală cu Mariya Gabriel, comisar pentru economia și societatea digitală. Într-un spirit constructiv, ambele părți au evidențiat determinarea de a face pași concreți în direcția definitivării Strategiei Pieței Unice Digitale.

De asemenea, ministrul Petrescu a avut o întâlnire bilaterală cu Andrus Ansip, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru piața unică digitală. Acesta a prezentat prioritățile Comisiei în domeniul digital, apreciind că prioritățile Președinției române sunt în linie cu obiectivele politice ale Europei.

În același context, ministrul român a avut o serie de întâlniri bilaterale cu actuala Președinție austriacă a Consiliului UE (Norbert Hofer, ministrul austriac al Transporturilor, Inovației și Tehnologiei), cu reprezentanți de nivel înalt ai Spaniei (Francisco Polo, secretar de stat pentru progresul digital), ai Franței (Mounir Mahjoubi, secretarul de stat responsabil pentru digitalizare) și ai Estoniei (ministrul telecomunicațiilor, Rene Tammist). Ca o notă comună, miniștrii UE au arătat susținerea pentru obiectivele ambițioase ale Președinției române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel