Ministrul Energiei: A fost lansată sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării în proiecte de eficientizare a consumului de energie

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ministrul Energiei: A fost lansată sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării în proiecte de eficientizare a consumului de energie
Ministrul Energiei: A fost lansată sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării în proiecte de eficientizare a consumului de energie
Astăzi a fost lansată a doua doua sesiune pentru obţinerea finanţării din PNRR pentru proiecte destinate sprijinirii investiţiilor în modernizare, monitorizare şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici.

A doua sesiune pentru obţinerea finanţării din PNRR pentru proiecte destinate sprijinirii investiţiilor în modernizare, monitorizare şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici, în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial a fost lansată miercuri, proiectele putând fi depuse până pe 15 februarie 2023, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

"Se lansează sesiunea a doua pentru obţinerea finanţării din PNRR pentru investiţii în proiecte destinate sprijinirii investiţiilor în modernizare, monitorizare şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial. Dată şi oră începere depunere de proiecte: 14 decembrie 2022, ora 08:30. Data şi oră închidere depunere de proiecte: 15 februarie 2023, ora 17:00. Perioada de implementare a măsurii de investiţii nu va depăşi data de 31 decembrie 2025!", a notat ministrul.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 80,6 milioane de euro, compus din bugetul aprobat pentru Măsura de investiţii 5 în valoare de 62 milioane de euro şi suma suplimentară aferentă supra-contractării, în procent de 30%.

Şeful de la Energie a precizat că principalul obiectiv urmărit este creşterea eficienţei energetice, prin finalizarea a cel puţin 50 de proiecte de eficienţă energetică în industrie.

Tipul apelului este competitiv, iar solicitanţi eligibili sunt microîntreprinderile, IMM-urile, dar şi întreprinderile mari şi entităţile cu personalitate juridică înregistrate în România. 

Programul IMM Invest Plus, prelungit până pe 31 decembrie 2023

Ministerul Finanţelor prelungeşte schema de ajutor de stat IMM Invest Plus, până pe 31 decembrie 2023.

Ministerul Finanţelor anunţă că va continua şi anul viitor sprijinirea antreprenorilor şi a întregului sector IMM, prin prelungirea aplicării schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus până pe data de 31 decembrie 2023, plafonul total al garanţiilor urmând să crească la 20,25 miliarde lei, de la 17,75 miliarde lei, cât a fost în 2022.

"Parteneriatul nostru cu mediul privat este unul real, iar adresarea promptă a nevoii de finanţare pe care micile companii o au în acest context marcat de incertitudini reprezintă una din priorităţile mandatului meu. Încurajez antreprenorii să aplice, programul fiind cel mai accesat program guvernamental dedicat mediului antreprenorial. În mod firesc, am adaptat actul normativ în baza căruia funcţionează acest program cu o serie de ajustări primite chiar de la beneficiari. Lucrăm în echipă şi vom traversa 2023 tot în echipă", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis miercuri AGERPRES, programele se derulează prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Bugetul schemei de ajutor de stat se va majora de la 1,930 miliarde de lei la peste 2,881 miliarde de lei, iar numărul maxim de beneficiari estimaţi creşte astfel de la 24.786 la 26.708.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Strângere de mână / FOTO: Freepik
Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank

pixel