Ministrul Energiei, despre soluția pentru un preț redus al facturilor

Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Ca să nu mai facem economie la curent
Ca să nu mai facem economie la curent
Sebastian Burduja a participat joi, la Paris, la Conferinţa internaţională "Roadmaps To New Nuclear", organizată de Agenţia pentru Energie Nucleară în parteneriat cu Ministerul Tranziţiei Energetice din Franţa.

Soluţia pentru menţinerea unui preţ redus al facturilor este energia nucleară, consideră ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

"Avem de rezolvat o ecuaţie cu trei variabile, aproape imposibilă: vrem energie sigură, accesibilă şi curată. Energia sigură înseamnă să nu fim la mâna unor dictatori care folosesc energia ca armă. Totodată, ne pasă de facturile pe care le primesc cetăţenii la sfârşitul fiecărei luni. Ne dorim ca acestea să fie cât mai scăzute şi cât mai stabile. De asemenea, ne pasă ca sectorul privat să aibă la dispoziţie energie la un preţ accesibil, astfel încât să îşi menţină competitivitatea. A treia variabilă, pe termen lung, este viitorul planetei noastre. Pentru România, răspunsul la această ecuaţie este energia nucleară", a subliniat Sebastian Burduja.

Pe de altă parte, într-un mesaj video adresat participanților la Forumul Euro-Atlantic pentru Reziliență, ministrul Energiei a declarat că România va deveni cel mai mare producător de gaze din Europa, odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră. 

”Toate aceste investiţii trebuie protejate, trebuie să fie sigure şi, de asemenea, ar trebui să existe un climat previzibil pentru investitori. În acest moment, lucrăm la proiectul final al legii eoliene offshore, care va fi prezentat pentru aprobarea Guvernului în următoarele două săptămâni şi sperăm că, până în decembrie, Parlamentul să adopte această legislaţie foarte importantă care ne va oferi ocazia să începem exploatarea potenţialului colosal pe care România îl are în domeniul eolianului offshore. Banca Mondială ne-a spus că avem aproximativ 75 de gigawaţi în potenţial eolian offshore. Cel puţin o parte din această cantitate ar trebui să încercăm să o exploatăm şi să ne folosim de ea până în 2030. Inutil să spunem că pentru ca toate acestea să se întâmple, pentru ca toate aceste investiţii să îşi urmeze cursul, trebuie să ne asigurăm că Marea Neagră de pe partea română este în siguranţă. Ministerul Energiei va continua să se implice activ în aceste probleme ce ţin de protejarea investiţiilor actuale şi viitoare, dând din nou investitorilor această predictibilitate, această încredere că pot investi în Marea Neagră într-un mod care să le garanteze şi returnarea investiţiei lor", a subliniat Burduja.

Citește și Sebastian Burduja, despre cel mai important proiect energetic pentru România

Citește și Despre prosumatori. Ministrul Burduja: ”Ați pus degetul pe cea mai mare problemă a sistemului energetic”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik

pixel