Ministrul Finanţelor, discuţie cu BEI despre finanţarea proiectelor: România nu-și mai permite întârzieri
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Caciu, solicitare către UE
Caciu, solicitare către UE
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: ”În calitate de ministru al Finanțelor, precum și de Guvernator pentru România al BEI, îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special, în sectorul privat”. 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a discutat miercuri, 23 februarie 2022, cu delegația Băncii Europene de Investiții condusă de domnul vicepreședinte Christian Kettel Thomsen, despre sprijinul acordat României pentru construirea celor trei spitale regionale de urgență, Iași, Craiova și Cluj.

Totodată, delegația BEI a prezentat rezultatele Grupului în România, în anul 2021, precum și prioritățile pentru anul 2022, inclusiv progresul în ceea ce privește cele patru instrumente financiare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 95,8% din suma totală.

Citeşte şi: Preţ benzină/motorină. Mircea Coşea: Reducerea accizei, măsura cea mai CONVENABILĂ pentru stat. Tocmai de asta a fost luată

"În calitate de ministru al Finanțelor, precum și de Guvernator pentru România la BEI, îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special, în sectorul privat. România nu-și mai permite întârzieri, de aceea încurajez continuarea dialogului tehnic între echipele noastre, pentru identificarea obiectivelor de investiții, precum și necesarul de finanțare al acestora", a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Banca Europeană de Investiții susține proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică și îmbunătățesc nivelul de trai. Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde euro.

O componentă importantă a activității Băncii Europene de Investiții în România o reprezintă asistența tehnică acordată atât sectorului public, cât și privat, banca dispunând de o serie de instrumente dedicate în acest scop: Platforma europeană de consiliere în materie de investiții/EIAH (European Investment Advisory Hub) în viitor InvestEU Advisory Hub, serviciile JASPERS, precum și asistență tehnică bilaterală finanţată din fonduri europene structurale și de investiții, începând cu CFM 2007-2013, se arată în comunicatul transmis de către Ministerul Finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel