Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie atrage atenţia: Va fi o iarnă grea. Această pandemie nu s-a terminat
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie atrage atenţia: Va fi o iarnă grea. Această pandemie nu s-a terminat
Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie atrage atenţia: Va fi o iarnă grea. Această pandemie nu s-a terminat
Luni au fost raportate aproape 50.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, cu o incidenţă săptămânală de 435 de cazuri la 100.000 de locuitori. 

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie spune că iarna este „cea mai mare ameninţare” pentru recuperarea post-Covid-19. „Această pandemie nu s-a terminat”, spune Sajid Javid, care adaugă: „Virusul va fi în continuare printre noi şi va continua să ne ameninţă pe termen lung. Va fi o iarnă grea”.

Potrivit datelor oficiale, 5 milioane de britanici peste 16 ani nu sunt încă vaccinaţi: „Dacă nu sunt suficienţi oameni protejaţi cu prima doză sau cu rapel, atunci pot fi introduse noi restricţii”.

ŞCOLI ÎNCHISE de luni. Cum vor fi recuperate orele, anunţul lui Sorin Cîmpeanu

Presiunea asupra sistemului naţional de sănătate creşte şi în Marea Britanie. Există aproximativ o mie de spitalizări pe zi, „dar, din fericire, numărul victimelor rămâne scăzut, aproximativ o sută pe zi.

Am ştiut întotdeauna că lunile de iarnă reprezintă cea mai mare ameninţare pentru drumul spre recuperare. Iarna oferă condiţii perfecte nu numai pentru Covid, ci şi pentru viruşi, în general”, spunemMinistrul Sănătăţii din Marea Britanie.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Marea Britanie a crescut la cel mai înalt nivel zilnic de la începutul lunii martie, transmite miercuri dpa.

Biroul pentru statistică naţională din Regatul Unit a raportat marţi un bilanţ de 223 de persoane care au decedat în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă pentru COVID-19, ceea ce ridică numărul total al morţilor la 138.852.

Este cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19 în Marea Britanie din 9 martie, când s-au înregistrat 231 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel