Ministrul ungar de externe l-a băgat în carantină pe omologul său din Cambodgia
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Peter Szijjarto a băgat întreaga delegație în carantină
Peter Szijjarto a băgat întreaga delegație în carantină
Primul ministru al Cambodgiei, Hun Sen, și patru miniștri ai Cabinetului său au intrat în carantină joi, după ce s-au întâlnit cu ministrul de externe al Ungariei în aceeași zi în care acesta a fost testat pozitiv la Covid-19.

Hun Sen, pe pagina sa de Facebook, a declarat că testul său a avut rezultate negative și că va respecta liniile directoare ale coronavirusului din țară și va rămâne în carantină timp de 14 zile, timp în care nu se va întâlni cu membrii familiei și nu va participa la evenimente publice. El a spus că soția și cei 16 membri ai personalului său - bodyguarzi și șoferi - au fost testați negativ, notează AP.

Ministerul Sănătății din Cambodgia a declarat că toate cele 628 de persoane care au făcut parte din delegație în timpul vizitei au dat rezultate negative până acum și a cerut tuturor celor care au avut contact cu delegația maghiară să fie testați și să fie în carantină timp de două săptămâni.

Viktor Orban: Regulile vor fi impuse cu forța. Primele vaccinuri ajung în decembrie

Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a fost testa negativ înainte de a pleca luni din Ungaria cât în Cambodgia, a declarat ministerul cambodgian de externe.

Marți, acesta s-a întâlnit cu Hun Sen și a a luat parte la întâlniri separate cu ministrul de externe Prak Sokhonn și cu miniștrii comerțului și agriculturii. Fotografiile au arătat că Szijjarto nu purta o mască atunci când s-a întâlnit cu Hun Sen și Prak Sokhonn, deși alți unguri au făcut-o. Prak Sokhonn nu purta mască și și-a întâmpina vizitatorul cu o strângere de mână.

Mai târziu în aceeași zi, Szijjarto a călătorit și în Thailanda, unde a fost testat pozitiv la sosire. El a fost plasat în carantină înainte de a pleca miercuri în Ungaria și toate întâlnirile sale de la Bangkok au fost anulate. Restul anturajului său a avut rezultate negative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel