Ideea a plăcut, astfel că, încă din primul an, a atras importante mijloace financiare, printre marii investitori figurând fondurile Fidelity, Breyer Capital, IRA Capital, Trans-Pacific Technology Fund, alături de personalități din diferite domenii, precum cântărețul Lionel Richie, fostul șef al Qualcomm, Paul Jacobs, ambasadorul SUA în Franța și Monaco, Jamie McCourt sau fostul guvernator al statului Florida, Jeb Bush.
Modelul de business al companiei este simplu. Practic, firma este un fel de Uber în domeniul medical: medicii sunt chemați la acasă prin intermediul unei aplicații pe smartphone. Utilizatorii introduc datele lor medicale și ale cardului de credit. La domiciliul pacientului se deplasează un medic de specialitate și o asistentă. De regulă, o vizită durează între 30 și 60 de minute, de la caz la caz.
Dotată cu aparatură performantă, echipa medicală poate efectua o serie întreagă de analize, de la cele mai simple, la unele mai complicate, precum scanarea sistemului osos. Pe durata vizitei, medicul primește informații legate de condițiile de trai ale bolnavului, mai precis dacă are bani pentru medicamentele prescrise și o alimentație corectă. Compania dispune, de asemenea, de Heal Hub, care asigură o monitorizare în timp real a funcțiilor cheie, precum presiune arterială, nivelul de zahăr din sânge sau ritmul cardiac.
Cum era de așteptat, pe durata carantinei, afacerile Heal au crescut considerabil. ”Din momentul apariției noului coronavirus, oamenii au evitat, mai precis, au fugit de cabinetele medicale” , spune Nick Desai, cofondatorul și directorul general al companiei. În schimb, au avut încredere în Heal, care, de la începutul anului a efectuat 30.000 de vizite la domiciliu în aproape toate statele americane și 15.000 de ședințe de telemedicină.
Care sunt prețurile. Heal figurează în asigurările medicale a tuturor companiilor care oferă astfel de servicii și în programul Medicare. Fără asigurare, o ședință de videoterapie costă 79 de dolari, iar solicitarea unui medic la domiciliu - 159 de dolari. Pentru cei cu asigurare privată, coplata reprezintă de la 0 la 30 de dolari, în funcție de pachet. Pentru persoanele în vârstă prețul oscilează între 0 și 20 de dolari.
Anul acesta, postul de televiziune CNBC a inclus Heal pe lista Diruptor 50, unde sunt înscrise companiile cu impact asupra mediului de afaceri din SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...