BNR se pregătește pentru stagnare economică. Ce se întâmplă cu rata dobânzii-cheie
Banca Națională a României...
Stéphane Bancel, directorul francez al Moderna, s-a aflat miercuri la Shanghai pentru ceremonia de semnare a acordului, care ar putea reprezenta o investiție de un miliard de dolari, potrivit publicației financiare chineze Yicai.
Contactați de jurnaliștii de la AFP, reprezentanții Moderna - companie care a dezvoltat unul dintre primele vaccinuri cu ARN mesager împotriva Covid-19 - nu a confirmat valoarea investiției. S-a precizat, totuși, că memorandumul a fost semnat. În virtutea acestei înțelegeri, Moderna va putea efectua studii de cercetare, va putea dezvolta și produce medicamente care utilizează tehnologia inovatoare a ARN mesager în China, a explicat un purtător de cuvânt al laboratorului.
Cucerirea pieței chineze a medicamentelor
"Orice medicament produs în cadrul acestui acord va fi destinat exclusiv poporului chinez - care se confruntă cu aceleași provocări ca și alte comunități din întreaga lume - și nu va fi exportat", a precizat Laboratorul biotehnologic, fără a preciza însă dacă este vorba și de producția de vaccinuri împotriva Covid. Până în prezent, Beijingul a refuzat să dea undă verde vaccinului Covid-19 al Moderna, sau celor ale altor laboratoare, preferând să folosească propriile seruri. Acest anunț confirmă revenirea investitorilor străini în China, care a renunțat la politica sa de sănătate "zero Covid" și și-a redeschis granițele în acest an.
Recent, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost primit la Beijing de președintele chinez Xi Jinping, în cadrul unei vizite menite să sprijine eforturile Chinei în domeniul cercetării medicale. Mai mulți alți giganți americani din domeniul afacerilor, inclusiv șeful Tesla, Elon Musk, care a vizitat China în luna mai, au vizitat de asemenea China recent.
Anunțul acestei noi investiții intervine într-un moment în care Janet Yellen, secretarul american al Trezoreriei, este așteptată în China de joi până duminică, în încercarea de a atenua relațiile deteriorate dintre cele două mari economii ale lumii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Banca Națională a României...
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...
Programul Casa Verde...
O propunere votată în...
Prețurile la energie electrică continuă să varieze...
Peste 200 de locuitori ai...
Un accident provocat de o...
Organizația țărilor...
Administrația Națională de...
Polițiștii de frontieră ai...
Circulația pe Podul Prieteniei,...
Prețurile globale ale...
Val de căldură extremă în estul...
Donald Trump a semnat legea...
Pompierii anunţă că la mall-ul...
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...