Modificare privind sporurile pe care le primesc cei care lucrează cu fonduri europene
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Informatii utile. Foto: Pexels.com
Informatii utile. Foto: Pexels.com
"Uniformizăm sporurile pentru tot sectorul de administraţie care lucrează cu fonduri europene", a anunţat premierul Ciucă.

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care va uniformiza sporurile personalului din instituţiile şi/sau autorităţile publice care lucrează în proiecte finanţate din fonduri europene, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

"Cea de-a doua ordonanţă de urgenţă (...) vine şi, practic, uniformizează, aliniază toate prevederile anterioare legate de asigurarea sporurilor pentru tot sectorul de administraţie care lucrează cu fonduri europene. Nu este despre sporuri în plus, ci este vorba de o uniformizare a acestor prevederi. Trebuie să fim conştienţi că avem 30 de miliarde de euro în PNRR, avem alte aproape 60 de miliarde de euro prin fondurile din cadrul multianual 2014-2020 şi 2021-2027", a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a precizat că cei care lucrează cu fondurile PNRR sunt plătiţi din banii de la bugetul de stat, iar pentru cei care lucrează cu fondurile de coeziune banii sunt asiguraţi prin aceste fonduri europene.

"Ca atare, pentru a nu mai avea aceste elemente de diferenţă de la un minister la altul, am considerat necesar că trebuie să avem această procedură, astfel încât să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent, pentru că sunt foarte importante fondurile, astfel încât să ne menţinem în echilibru economia şi să asigurăm tot ceea ce ne-am propus prin PNRR şi prin planul de guvernare", a afirmat Ciucă. 

 

Ciucă: Guvernul va aproba înfiinţarea Comitetului Român pentru Inteligenţă  Artificială

 

Guvernul va aproba înfiinţarea Comitetului Român pentru Inteligenţă Artificială, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

"Este vorba despre un memorandum prin care asigurăm înfiinţarea Comitetului Român pentru Inteligenţă Artificială. Este un domeniu despre care am discutat şi despre care am încercat să facem tot ceea ce ne stă în putinţă să putem să ne aliniem la celalalte state din UE. Avem prin POCIDIF deja 52 de milioane de euro, care au fost asigurate pentru crearea hub-ului pentru inteligenţa artificială. Ca atare, trebuie să facem în aşa fel încât să folosim inteligenţa cercetătorilor noştri şi a celor care sunt preocupaţi şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul cercetării şi inovării atât în ţară, cât şi peste hotare, să poată să se angreneze în acest hub la nivel naţional şi, de asemenea, să poată să se integreze în ceea ce s-a reuşit a se crea la nivelul Uniunii Europene ", a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la şedinţa de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel