Moment ISTORIC pentru Volkswagen. Motoarele clasice, vioara a 2-a
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Până în 2030, compania se așteaptă să crească vânzările de mașini electrice cu 70% în Europa și cu peste 50% în China și Statele Unite.
Până în 2030, compania se așteaptă să crească vânzările de mașini electrice cu 70% în Europa și cu peste 50% în China și Statele Unite.
Volkswagen a decis să renunțe la dezvoltarea unor noi motoare cu ardere internă, atât Diesel, cât și pe benzină. În următorii ani, VW va continua să producă mașini cu motoare tradiționale pentru a finanța tranziția către gama electrică, dar nu vor fi concepute motoare clasice noi.

Până în 2030, compania se așteaptă să crească vânzările de mașini electrice cu 70% în Europa și cu peste 50% în China și Statele Unite.

VW modernizează motoarele pentru mașinile pe benzină pentru a îndeplini cerințele actuale de mediu. Producătorul auto va folosi motoare economice și puternice ca un instrument eficient de vânzare, dar eforturile principale se vor canaliza pentru electrificarea întregii game de automobile.

Citește și: 20 de secunde. Testele-minune care pot schimba carantina

VW își modifică strategia pe termen lung după ce, acum câteva luni, compania plănuia să abandoneze dezvoltarea motoarelor în 2026 și să renunțe efectiv la acestea în 2040.

În următorii 10 ani, compania va cumpăra baterii litiu-ion pentru vehiculele sale electrice de la startup-ul suedez Northvolt, în care VW a investit peste 14 miliarde de dolari.

De asemenea, producătorul auto va construi șase fabrici în Europa și va produce baterii cu o capacitate totală de 240 GWh pe an, implementând aproximativ 18.000 de stații de încărcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel