Moody's confirmă ratingurile unor bănci din România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Printre respectivele bănci se numără BCR, BRD
Printre respectivele bănci se numără BCR, BRD
Moody's a confirmat marţi la "Baa1" ratingurile pentru depozitele pe termen lung ale BRD - Groupe Societe Generale (BRD) şi Băncii Comerciale Române (BCR) şi la "Baa1" ratingurile pentru datoriile şi depozitele pe termen lung ale Raiffeisen Bank, în timp ce perspectivele au fost revizuite în creştere, de la negative la stabile, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Acţiunea de marţi vine după ce agenţia a confirmat vineri la "Baa3" ratingul pe termen lung al României şi a îmbunătăţit de la negativă la stabilă perspectiva atribuită ratingului.

Confirmarea ratingurilor băncilor şi schimbarea perspectivei la stabilă este determinată de schimbarea perspectivei atribuită ratingului României la stabilă şi reflectă opinia Moody's privind corelaţiile semnificative de risc dintre o bancă şi ţara în care operează. Ratingurile pentru datorii şi depozite sunt în mod tipic constrânse la două trepte peste ratingul obligaţiunilor suverane, reflectând opinia agenţiei că aşteptata pierdere a instrumentelor băncii este puţin probabil să fie semnificativ sub cea a datoriei suverane.

Calificativul pentru soliditatea financiară (BCA) al celor trei bănci este la "Baa3", iar perspectivele stabile atribuite ratingurilor lor sunt aliniate cu perspectiva ratingului suveran.

Citește și Standard & Poor's şi Moody's au reconfirmat ratingul României

O îmbunătăţire a ratingurilor băncilor ar putea avea loc ca urmare a revizuirii în creştere a ratingului obligaţiunilor guvernamentale în combinaţie cu o îmbunătăţire a calificativului pentru soliditatea financiară, în urma îmbunătăţirii profilelor financiare.

Orice deteriorare a solvabilităţii României ar exercita presiuni descendente asupra ratingurilor băncilor. În plus, băncile ar putea fi retrogradate dacă slăbiciunea profilelor lor financiare duce la o retrogradare a calificativului pentru soliditatea financiară, apreciază Moody's.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel