Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Iniţiativa ce va fi supusă votului popular în 29 noiembrie, supranumită 'multinaţionale responsabile', ar introduce obligaţia ca întreprinderile să verifice şi să adopte măsuri pentru prevenirea încălcarea acestor drepturi. Companiile respective ar putea să răspundă în faţa tribunalelor elveţiene în cazul unor încălcări.
Susţinătorii acestei iniţiative au lansat o amplă campanie de afişaj în întreaga ţară pentru a-i convinge pe alegători să voteze 'da'. Apărătorii iniţiativei au multiplicat exemplele, cum ar fi pesticidele interzise de mult timp în Elveţia şi vândute de compania Syngenta sau poluarea cu microparticule de la o fabrică de ciment a grupului LafargeHolcim în Nigeria.
Un sondaj de opinie efectuat la jumătatea lunii noiembrie de grupul de presă Tamedia indica faptul că 51% din electoratul elveţian ar vota pentru adoptarea acestei iniţiative. Guvernul federal elveţian a recomandat însă respingerea iniţiativei, considerând că ea ''merge prea departe'' şi că nicio altă ţară nu prevede reguli atât de stricte.
Citește și Pensionare. Procedura de calcul pentru NORMĂ PARȚIALĂ de muncă
Tot duminică, elveţienii vor vota asupra unui text care vizează interdicţia băncii centrale de a putea să contribuie la finanţarea producătorilor de echipament de război. În Elveţia, fabricarea de arme nucleare, biologice şi chimice, precum şi cea de mine anti-infanterie şi arme cu submuniţii este deja interzisă.
Un sondaj publicat în 18 noiembrie de Tamedia arată că 41% dintre alegători ar vota pentru această iniţiativă, iar 58% împotrivă. Cei care sprijină iniţiativa cer ca împrumuturile acordate companiilor care fabrică produsele respective să fie interzise şi ca banca centrală să nu mai aibă dreptul de a deţine acţiuni sau fonduri investite în acest tip de întreprinderi. Campania a fost lansată de asociaţia pacifistă 'Grupul pentru o Elveţie fără arme' şi de organizaţia de tineret al Verzilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...