Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Misiunea, ce va purta numele Cygnus NG-14, va transporta 3,45 tone de provizii şi echipamente în cea de-a 14-a misiune a capsulei robotice Cygnus, produsă de Northrop Grumman, respectiv cea de-a 13-a misiune a unei capsule Cygnus spre ISS. Capsula va fi lansată cu o rachetă Antares, miercuri dimineaţă, la ora 2:27 GMT, de la baza Mid-Atlantic Regional Spaceport din cadrul NASA's Wallops Flight Facility, din Virginia.
Această capsulă Cygnus a fost botezată S.S. Kalpana Chawla de către compania Northrop Grumman, în amintirea astronautului Kalpana Chawla, unul dintre cei 7 membri ai echipajului navetei Columbia care şi-au pierdut viaţa în accidentul produs în 2003.
Soldații SUA învață să DISTRUGĂ toate armele Chinei și Rusiei VIDEO
"Omenirea se confruntă cu numeroase provocări în aceste zile şi sunt mândru să fac parte dintr-o comunitate care acceptă provocările în mod obişnuit şi care transformă problemele în soluţii şi oportunităţile în realitate", a declarat într-o teleconferinţă de presă cu privire la apropiata lansare David Brady, cercetător în cadrul Programului Staţiei Spaţiale Internaţionale de la Centrul Spaţial Johnson, aparţinând NASA, din Houston.
Din transportul de 3,45 de tone ce urmează să ajungă pe ISS fac parte alimente pentru echipaj, echipamente şi reactivi pentru experimente ştiinţifice, dar şi o modernă toaletă spaţială denumită oficial "Universal Waste Management System". Această toaletă, care a costat 23 de milioane de dolari, a fost construită pornind de la experienţele astronauţilor cu modelele anterioare şi ţinând cont de sugestiile acestora. Această toaletă este cu 65% mai mică şi cu 40% mai uşoară decât toaleta folosită în prezent pe staţia orbitală, conform NASA.
Ea a fost concepută pentru a optimiza "folosirea toaletei de către echipajul feminin, iar NASA a petrecut foarte mult timp consultându-se cu membrii echipajelor de pe ISS... pentru a îmbunătăţi modelul de toaletă", a declarat Melissa McKinley, reprezentantă a NASA, în teleconferinţa de presă cu privire la apropiata lansare.
Din transport face parte şi un experiment de creştere a ridichilor în spaţiu, denumit Plant Habitat-02; un experiment privind terapii oncologice, denumit Onco Selectors Investigation; un nou sistem de recuperare a apei aflat în faza de testare, o cameră specializată capabilă să înregistreze viaţa la bordul ISS în realitatea virtuală la 360 de grade; recipiente cu seruri pentru îngrijirea pielii de la producătorul Estée Lauder etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...