Când se lansează programul Casa Verde Fotovoltaice 2025
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Decizia NATO, care ar urma să fie luată la summitul liderilor din 3-4 decembrie de la Londra la care este aşteptat şi Trump, va recunoaşte oficial că pot fi duse războaie şi în spaţiul cosmic şi că nu există doar confruntări terestre, aeriene, maritime sau cibernetice.
Negând faptul că Alianţa s-ar afla pe picior de război în spaţiul cosmic, diplomații NATO spun că transformarea acestuia într-un domeniu ar impune dezbateri privind utlizarea, de către NATO de arme spaţiale care pot doborî rachete inamice sau sisteme de apărare aeriană sau care pot distruge sateliţi. Pe de altă parte, decizia de a declara spaţiul cosmic drept nouă frontieră pentru apărare l-ar putea convinge pe Trump că Alianţa Nord-Atlantică poate fi un aliat util în a descuraja dezvoltarea Chinei ca putere militară rivală.
Citește și Armă neutronică pe orbita Pământului. Va fi testată
Deşi ţările membre NATO deţin în prezent 65% din sateliţii din spaţiu, China ia în considerare dezvoltarea de constelaţii masive de sateliţi comerciali care pot oferi servicii variind de la internet de mare viteză pentru avioane până la urmărire de rachete şi de forţe armate la sol. China dezvoltă arme pe care le poate folosi pe orbită şi a devenit anul trecut prima ţară care a ajuns pe partea îndepărtată a Lunii.
Rusia, fost partener strategic al NATO, dar acum considerată de multe state aliate ca fiind o putere ostilă, este de asemenea o forţă în spaţiu şi una dintre puţinele ţări care pot lansa sateliţi pe orbită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Dumitru Nancu, directorul...
Rezerva Federală a SUA (Fed) a...
Acționarii Băncii Transilvania...
În ultima ședință a actualului...
Târg de Crăciun la MADR.
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...
Grupaj de știri.
Centrala electrică Mintia...
Compania Stoli Vodka, cunoscută anterior sub numele de...
Cei aproximativ 1,7 milioane de locuitori din capitala...
Contractele futures la cacao au depășit pragul de 12.000...
O bombă plasată pe un scuter în...
Curs valutar BNR, 18 decembrie 2024.
Declaraţii ale premierului, la...
Agenţia Naţională de...
Poliția britanică poate confisca aproape 2,7 milioane de...