Când oficialii au ajuns la fața locului, au găsit o dronă americană prinsă între două pietre - ceea ce înseamnă că eșuase recent.
În timp ce nimeni nu a revendicat ambarcațiunea fără echipaj, specialiștii au spus că drona a fost inițial ancorată de mal pentru a o împiedica să plutească în larg dar publicația Forbes a relatat că drona a fost mutată de atunci în casa unui localnic pentru a împiedica turiștii să o vadă (sau să vadă prea mult).
Experții au identificat drona ca fiind Liquid Robotics Wave Glider și au stabilit că aparține S.U.A. - o ambarcațiune fără echipaj proiectată să se deplaseze independent pe mii de mile cu o sarcină utilă mică la bord, relatează Popular Mechanics.
Unitatea submarină a ambarcațiunii spion probabil că s-a desprins
Nava de spionaj are, de asemenea, trei seturi de antene negre, înclinate - utilizate probabil pentru comunicații prin satelit, GPS și telemetrie cu sarcină utilă.
Norvegia redeschide o bază navală secretă pentru submarinele nucleare americane
Wave Rider are o singură secțiune - carena. Barca spion are, de asemenea, o unitate submarină echipată cu aripioare, capabile să adune energia valurilor pentru a o propulsa în adâncurile oceanului. Această mașină nu a fost prezentă la exemplarul descoperit în Scoția și probabil că s-a pierdut pe mare.
Nu fiecare misiune de spionaj se termină bine - toată lumea știe clauza din filmele „James Bond” care prevede situația în care spionii sunt prinși de inamici, respectiv faptul că agenția nu va admite faptul că agentul lucra pentru ea. Dar pe măsură ce dronele devin mai capabile să efectueze spionaj pe uscat, mare și aer - probabil vom vedea mai multe astfel de tehnologii care se pierd.
Dat fiindcă nimeni nu a revendicat drona este greu de spus ce misiune avea dispozitivul și unde ar fi trebuit de fapt să se afle.
Cum arată de fapt o astfel de dronă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...