Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Companiile petroliere au timp până pe 3 septembrie pentru a întreprinde demersurile necesare în vederea obținerii noilor terenuri, decizia de alocare urmând să fie anunțată la începutul anului 2025.
„Trebuie să continuăm explorările pentru a face noi descoperiri care, la rândul lor, vor deschide calea pentru investiții menite să mențină producția”, a declarat ministrul Energiei Terje Aasland. „Acest lucru este important pentru a păstra locurile de muncă, venitul comunității și securitatea energetică a Europei”, a adăugat el.
Alocarea anuală a zonelor predefinite (APA) se află în centrul strategiei Norvegiei de extindere a producției de petrol și gaze, o politică vehement criticată de activiștii de mediu.
Între timp, Fondul suveran de avere al Norvegiei, structură unde sunt vărsate o parte din veniturile obținute în special din sectorul de petrol și gaze naturale, a câștigat peste 100 de miliarde de euro în primul trimestru al anului. În primele trei luni ale anului, Fondul a înregistrat o rentabilitate de 6,3%, câștigurile realizate în primul trimestru ridicându-se la 17.719 miliarde de coroane (1.508 miliarde de euro).
„Investițiile noastre în acțiuni au înregistrat un randament foarte solid în primul trimestru, în special datorită sectorului tehnologic”, a comentat numărul doi al fondului, Trond Grande.
Investițiile în acțiuni, care reprezintă 72,1% din portofoliu, au câștigat 9,1%, determinate de îmbunătățirea pieței bursiere legate de speranța unei scăderi a ratelor dobânzilor. Fondul norvegian este cel mai mare investitor individual din lume: cu acțiuni la aproape 9.000 de companii, el deține în medie 1,5% din toate grupurile listate de pe planetă.
Citește și Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...