Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
În cadrul acestui summit mai mulți membrii ai alianței, printre care și România, au promis mai mult ajutor Kievului în lupta sa împotriva invadatorilor ruși.
Anunțul a fost făcut la o zi după ce Norvegia a declarat că va oferi Ucrainei șase avioane de luptă F-16. "Ucrainenii au nevoie de mai multă apărare aeriană pentru a-și proteja populația de bombele și rachetele rusești", a spus Stoere într-o declarație.
"Atacurile brutale la care am asistat în ultima săptămână arată de ce este atât de vital pentru ucraineni să aibă o protecție mai mare împotriva atacurilor aeriene rusești", a adăugat el.
Zeci de oameni au murit luni, când o rachetă a lovit principalul spital pentru copii din Kiev, iar atacuri aeriene au lovit alte orașe din Ucraina.
Norvegia, împreună cu Germania, va dona Ucrainei o baterie completă de apărare aeriană IRIS-T în această toamnă, a declarat Stoere.
Guvernul norvegian a declarat că suma de 1 miliard de coroane va merge la inițiativa germană "Acțiune imediată pentru apărare aeriană", lansată anul acesta după ce Berlinul a cerut UE, NATO și altor țări să ajute la consolidarea apărării aeriene a Ucrainei cât mai rapid posibil.
În total, Norvegia a pus deoparte 4 miliarde de coroane pentru finanțarea măsurilor de apărare aeriană pentru Ucraina până în 2024, a adăugat guvernul norvegian.
De asemenea, România, Bulgaria și Grecia au semnat joi un acord pentru a permite deplasarea transfrontalieră rapidă a trupelor și armelor către flancul estic al NATO, a anunțat Ministerul român al Apărării.
În marja summit-ului desfășurat joi la Wahsington, România a semnat un acord de securitate cu Ucraina care are însă doar o valoare politică și nu una juridică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...