Acest nou ajutor se referă la muniţii pentru sistemele de lansatoare de rachete Himars utilizate cu eficacitate de forţele ucrainene, precum şi pentru vehiculele blindate de tip Bradley şi alte echipamente, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.
"Numai Rusia poate pune capăt războiului astăzi. Atât timp cât Rusia nu o va face şi atât timp cât va fi nevoie, vom fi uniţi în spatele Ucrainei pentru a-şi consolida armata pe teren, astfel încât Ucraina să fie în cea mai puternică poziţie posibilă la masa negocierilor", se arată în comunicat.
Acest anunţ coincide cu vizita cancelarului german Olaf Scholz, vineri, la Casa Albă. Occidentalii i-au promis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că vor accelera aprovizionarea cu arme şi muniţii pentru a permite forţelor ucrainene să respingă noua ofensivă a trupelor ruse.
Prima ţară donatoare pentru Ucraina, SUA au livrat sau au promis peste 32 de miliarde de dolari, reprezentând armament furnizat forţelor de la Kiev de la începutul ofensivei ruse, la 24 februarie 2022.
Exporturile de grâu ale Rusiei s-au dublat comparativ cu situaţia anterioară războiului
După un început lent de sezon, exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni, în condiţiile în care cumpărătorii profită de preţul atractiv şi oferta consistentă rusească, transmite Bloomberg.
Livrările de grâu (principala cultură agricolă a Rusiei) aproape s-au dublat în perioada ianuarie-februarie comparativ cu primele două luni ale anului trecut, arată datele furnizate de firma Logistic OS.
Cumpărătorii de grâu au refuzat grâul rusesc la începutul sezonului, când preţurile nu erau aşa atrăgătoare, dar acum au început să revină după recolta mare de anul trecut ajută care grâul rusesc să se plaseze printre cele mai ieftine la nivel global.
Boom-ul recent demonstrează că vânzătorii ruşi au depăşit o parte din problemele de finanţare şi asigurări provocate de sancţiunile impuse Rusiei. Perspectivele cu privire la exporturile de cereale din Marea Neagră vor deveni mai clare peste aproximativ două săptămâni, după ce acordul care permite exporturile din Ucraina va trebui reînnoit. Livrările de grâu din ambele ţări ajută la oprirea agravării inflaţiei mondiale a preţurilor alimentar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...