Noua Casă continuă în 2022. Anunţul zilei: Suma alocată poate fi SUPLIMENTATĂ
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Noua Casă 2022. Foto: Alena Darmel - Pexels
Noua Casă 2022. Foto: Alena Darmel - Pexels
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunţat continuarea programului Noua Casă.

Programul Noua Casă va continua și în acest an, a anunțat vineri ministrul Finanțelor Adrian Câciu, care a precizat că a semnat documentele necesare.

„Astăzi am semnat continuarea programului. Alocarea se va menține în prima faza la nivelul de anul trecut”, a spus Câciu într-o conferință de presă.

Ministrul a precizat că suma alocată poate fi suplimentată. Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa, conform FNGCIMM este în valoare de 2 miliarde lei. Programul Prima Casă a devenit Noua Casă din 2020. Programul care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat, transmite Mediafax.

 

Citeşte şi: Adrian Câciu: Să nu ajungem în criză este costisitor. Datoria noastră este să scăpăm oamenii de griji

 

Ministrul de Finanțe Adrian Câciu a susținut o conferință de presă în care a făcut mai multe precizări în legătură cu inflația galopantă, prețurile la energie electrică și gaze cât și despre soluțiile avute în vedere pentru stoparea exploziei prețurilor.

Oficialul a declarat printre altele că în fața crizei singura șansă este  a societatea și statul să facă parteneriat iar datoria statului este de a scăpa oamenii de griji.

Adrian Câciu a transmis că nu este adeptul taxelor noi dar ceea ce s-a întâmplat cu PNRR-ul ”care s-a făcut într-un birou” și nimeni nu știa ce se întâmplă acolo, și nici jurnaliștii ci doar o mână de oameni care au lucrat la un plan pe șase ani care privește România, nu trebuie să se mai întâmple.

”Eu nu o să comentez declaraţii politice ale unora, cel puţin unii, nu toţi – pentru că la PNRR nu au lucrat foarte multe persoane, dar măcar unii au lucrat, care au scris în PNRR şi aveţi la dispoziţie negru pe alb ce s-a scris în PNRR ca reformă fiscală. Sunt unele elemente care vin din mediul economic, ca solicitări. Le vom lua în analiză. Nu sunt adeptul taxelor noi, dacă mă întrebaţi. Eu consider în continuare, şi poate pe unii îi deranjez, poate pe alţii îi surprind, că regimul fiscal din România aşezat şi ajustat cu zona de economie informală, care este, din punctul meu de vedere, prea relaxat privită, sau a fost  prea relaxat privită, poate produce venituri la bugetul general consolidat care să producă, la rândul lor, excedent. Dar orice ajustare de genul acesta trebuie făcută la solicitarea şi a mediului de afaceri şi în directă proporţionalitate cu interesul statal şi socio-economic. Nu trebuie să afecteze alte sectoare, nu trebuie să afecteze cetăţeanul, trebuie să încurajeze cetăţeanul să aibă productivitate”, a precizat ministrul. Citeşte mai departe aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel