"Deşi conform contractului semnat la începutul lunii februarie aveam termen până la finalul lunii aprilie pentru a realiza finalizarea tranzacţiei, am preferat să o implementăm mai repede pentru a putea consolida rezultatele Grupului Freiler pentru întregul trimestru al doilea al acestui an", a declarat Alexandru Stânean, directorul general al Grupului TeraPlast.
Pentru finanţarea tranzacţiei, TeraPlast a contractat un credit de investiţii de la Banca Transilvania, în valoare de 13 milioane de euro.
Acţionarii companiei au aprobat achiziţia Grupului austriac Wolfgang Freiler în cadrul Adunării Generale Extraordinare din data de 11 martie 2024 iar transferul de proprietate a avut loc joi, 28 martie 2024.
Grupul Freiler va fi consolidat în cadrul Grupului TeraPlast, iar efectele se vor vedea din trimestrul II în rezultatele financiare consolidate la nivel de Grup.
În 2022, Freiler a înregistrat o cifră de afaceri de 31 milioane de euro şi o EBITDA de aproape 4 milioane de euro.
"Dincolo de business-ul central care a fost, evident, criteriul principal de selecţie, am descoperit că ceea ce ne uneşte sunt valorile comune, o cultură organizaţională similară, integritatea, grija faţă de comunitate şi o viziune orientată spre dezvoltare. A fost o tranzacţie muncită, care s-a întins pe un interval de peste doi ani, dar care la final ne aduce exact ceea ce ne doream: acele ingrediente necesare pentru a aduce plus valoare acţionarilor noştri", a subliniat Alexandru Stânean.
Activele preluate sunt cuprinse în cadrul a şase entităţi economice, dar ele sunt structurate în trei segmente esenţiale: o companie de trading, localizată în Austria, şi două unităţi de producţie aflate în vestul Ungariei. Fabricile din Ungaria, Pro-Moulding şi Polytech, au o producţie cumulată de peste 18.800 de tone/an, iar structura portofoliului oferă posibilitatea multor sinergii cu facilităţile din cadrul Teraplast. Polytech utilizează în procesul de producţie peste 80% material reciclat în fabricarea ţevilor, o structură şi un model care se înscriu perfect în viziunea privind dezvoltarea durabilă a Grupului TeraPlast, fiind parte integrantă din efortul major de a contribui la tranziţia către o economie circulară, se precizează în comunicat.
Grupul Freiler are 144 de angajaţi care se vor alătura echipei TeraPlast, astfel că în total echipa Grupului TeraPlast va fi de peste 1.100 de angajaţi.
TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova şi Somplast.
Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...