Oamenii de știință au făcut DESCOPERIREA! Cum să NU îmbătrânești
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Oamenii de știință au făcut DESCOPERIREA! Cum să NU îmbătrânești
Oamenii de știință au făcut DESCOPERIREA! Cum să NU îmbătrânești
Îmbătrânirea este inevitabilă, dar oamenii de știință de la Universitatea din California San Diego (UCSD) pot fi cu un pas mai aproape de a putea amâna procesul de îmbătrânire.

O echipă de oameni de știință a studiat îmbătrânirea în drojdie, care a fost aleasă deoarece celulele sale sunt ușor de manipulat, pentru a încerca să înțeleagă dacă alte celule îmbătrânesc în același ritm și pentru același motiv.

Ceea ce au găsit i-a intrigat pe cercetători. Și celulele confecționate din aceleași materiale genetice și în cadrul aceluiași mediu au îmbătrânit în moduri „izbitor de distincte”, potrivit oamenilor de știință, care au publicat descoperirile lor în revista Science.

Covid-19 la copii. Descoperire uimitoare

Aproape jumătate din celulele de drojdie au îmbătrânit din cauza degradării treptate a nucleului, mai exact a unui corp rotund situat în nucleul unei celule, în timp ce cealaltă jumătate a îmbătrânit din cauza disfuncției mitocondriilor, cele care produc energia unei celule.

Oamenii de știință au spus că celulele apucă una dintre cele două căi, nucleară sau mitocondrială, la începutul vieții, și continuă pe calea alesă de îmbătrânire până când mor.

Echipa de cercetători a descoperit că ar putea manipula și optimiza procesul de îmbătrânire, folosind simulări computerizate pentru a reprograma circuitul și a modifica ADN-ul acestor celule.

Apoi au fost capabili să creeze o „nouă rută de îmbătrânire”, cu o durată de viață extinsă. Acestea, cred cercetătorii că ar putea duce în cele din urmă la posibilitatea de a întârzia îmbătrânirea umană, notează CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel