Obligativitarea purtării măștilor în spații deschise. Reguli

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Măștile devin obligatorii în spațiile deschise
Măștile devin obligatorii în spațiile deschise
Guvernul a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prevede interzicerea evenimentelor private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise, în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.


O altă prevedere este aceea că purtarea măștii devine obligatorie în spații deschise în zonale în care rata infectărilor cu SARS-CoV-2 depășește 3 la o mie de locuitori.

“Se consideră necesară instituirea obligației de purtare a măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii”.

Purtarea măștii devine OBLIGATORIE în spațiile publice DESCHISE

“Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se specifică în Hotărârea nr. 49 a CNSU din 13 octombrie 2020.

În cazul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, în şedinţa CNSU s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor putea funcționa funcţiona cu capacitatea de 50%.
Conform anunţului Grupului de Comunicare Strategică din data de 14 octombrie, în niciun judeţ din ţară nu s-a depăşit încă valoare de 3 al coeficientului de infectări cu COVID-19. Cele mai mari valori ale indicelui de infectare au fost înregistrate în Bucureşti (2,82), judeţul Alba (2,72) şi Vâlcea (2,35), iar în judeţul Ilfov infectările sunt de 1,52 la mia de locuitori, conform raportărilor din ultimele 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bogdan Chirițoiu / Foto: Oana Pavelescu

Albania începe lupta cu turismul necontrolat

Turismul necontrolat și schimbările climatice amenință...

O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Steagul SUA / Foto: Freepik

De ce a scos Donald Trump România din programul Visa Waiver

Revocarea accesului României la programul Visa Waiver de...

SpaceX
Shein / sursa foto: Flickr.com / Focal Foto
Bursa / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Donald Trump
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Banca Națională a României
Apple. Foto: Freepik.com
O femeie completează un formular / Foto: Freepik
Astronaut. Foto: Freepik.com
ANAF / Foto: DCBusiness
La bancă
Portul Shanghai
Arieratele bugetului general consolidat / Foto: Freepik
Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Transelectrica / FOTO: Facebook
Statistică / Foto: Freepik
HistoSonics

pixel