Obligativitarea purtării măștilor în spații deschise. Reguli
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Măștile devin obligatorii în spațiile deschise
Măștile devin obligatorii în spațiile deschise
Guvernul a prelungit starea de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prevede interzicerea evenimentelor private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise, în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.


O altă prevedere este aceea că purtarea măștii devine obligatorie în spații deschise în zonale în care rata infectărilor cu SARS-CoV-2 depășește 3 la o mie de locuitori.

“Se consideră necesară instituirea obligației de purtare a măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii”.

Purtarea măștii devine OBLIGATORIE în spațiile publice DESCHISE

“Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se specifică în Hotărârea nr. 49 a CNSU din 13 octombrie 2020.

În cazul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, în şedinţa CNSU s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor putea funcționa funcţiona cu capacitatea de 50%.
Conform anunţului Grupului de Comunicare Strategică din data de 14 octombrie, în niciun judeţ din ţară nu s-a depăşit încă valoare de 3 al coeficientului de infectări cu COVID-19. Cele mai mari valori ale indicelui de infectare au fost înregistrate în Bucureşti (2,82), judeţul Alba (2,72) şi Vâlcea (2,35), iar în judeţul Ilfov infectările sunt de 1,52 la mia de locuitori, conform raportărilor din ultimele 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel