Omenirea, singura civilizație de pe Terra? Răspuns ȘOCANT
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Multe secrete ascunde Pământul
Multe secrete ascunde Pământul
O întrebare cât se poate de firească, născută din multele mistere ale trecutului Planetei albastre, pentru care experții lumii nu au încă răspunsuri. Deși există date ce conduc la gândul că, de fapt, omenirea nu este singura civilizație a Terrei.

Putem cu tărie afirma că suntem primele ființe inteligente de pe Pământ care au stăpânit tainele producției industriale? Adevărul îl putem afla doar analizând studiile din domeniul geologiei.

În ultimul timp, oamenii de știință susțin adesea că omenirea se află în pragul unei noi epoci geologice. Una dintre denumirile sugerate este anthropocene. Iar diferența Iar diferența față de epocile anterioare constă în faptul că desfășoară activități atât pe apă, în aer, dar și în adâncurile de piață ale Pământului. 

În același timp, cercetătorii susțin că, dacă înaintea omului, altcineva ar fi atins un nivel de dezvoltare similar, ar fi rămas o urmă, o amprentă în litosferă. O urmă care, surprinzător, chiar există. 

Climatologul Gavin Schmidt, de la Agenția spațială americană, NASA, și astrofizicianul Adam Frank de la Universitatea din Rochester au explicat caracteristicile erei anthropocene. În primul rând, se produc schimbări majore în compoziția chimică a munților. În al doilea rând, începe încălzirea globală. În al treilea rând, datorită impactului puternic asupra solului și apei, multe specii de animale se sting.

Citește și Covid-19. E ÎNGROZITOR! Ce s-a descoperit la AUTOPSII

Astfel de urme, ce pot indica civilizații anterioare, au fost descoperite de cercetători. De exemplu, acum 55 de milioane de ani a existat o perioadă de încălzire puternică, similară cu perioadele Cretacic și Jurasic. Altfel spus au mai existat civilizații inteligente pe Terra? 

Așa cum se întâmplă, de regulă, experții au păreri împărțite. Unii susțin că da, alții resping categoric această ipoteză. Și unii și alții venind cu argumente convingătoare în favoarea teoriilor lor. Și totuși, balanța pare să încline spre un răspuns afirmativ. Mai trebuie găsite și alte dovezi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel