Oraşul viitorului, construit de la zero

Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Responsabilii Toyota au organizat în zona cu o suprafaţă de 175 de hectare o ceremonie de inaugurare a oraşului unde s-a aflat odată o fabrică Toyota, care şi-a închis porţile anul trecut.
Responsabilii Toyota au organizat în zona cu o suprafaţă de 175 de hectare o ceremonie de inaugurare a oraşului unde s-a aflat odată o fabrică Toyota, care şi-a închis porţile anul trecut.
Toyota a inaugurat, în Japonia, oraşul în totalitate conectat, un mare laborator pentru toate tehnologiile viitorului, precum conducerea automată, robotica sau inteligenţa artificială,

Numit "Woven City" ("Oraşul ţesut"), un oraș experimental, cu tehnologiile viitorului, situat la poalele celebrului Munte Fuji (centrul Japoniei) le va permite cercetătorilor să îşi testeze produsele în viaţa reală, iniţial cu 360 de locuitori, apoi cu 2.000, odată ce se va dezvolta, a declarat gigantul auto japonez.

Inventatorii şi angajaţii grupului vor fi cobaii acestui program.

Responsabilii Toyota au organizat în zona cu o suprafaţă de 175 de hectare o ceremonie de inaugurare a oraşului unde s-a aflat odată o fabrică Toyota, care şi-a închis porţile anul trecut, notează Agerpres.

Citește și: BNR. Detalii NOI despre AUR și LEU

Naşterea acestui oraş inteligent face parte din strategia de dezvoltare a constructorului nipon de noi tehnologii, în timp ce schimbările reglementărilor şi ale gusturilor consumatorilor continuă să împingă industria auto globală către mai mult respect pentru mediu, eficienţă şi automatizare.

Constructorul auto japonez Toyota a redevenit în 2020 cel mai mare constructor auto mondial după ce a comercializat aproximativ 9,53 de milioane de vehicule de la toate mărcile grupului, depăşindu-şi astfel rivalul german Volkswagen (9,3 milioane).

Proiectele oraşelor conectate se multiplică la nivel mondial, în special în America de Nord şi China, beneficiind de tehnologia 5G, cu cei patru giganţi americani ai internetului Google, Apple, Facebook şi Amazon (GAFA) pe de o parte şi guvernul chinez pe de altă parte, împreună cu giganţii locali Huawei, Tencent sau Alibaba, notează AFP.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice

pixel