Palatul Buckingham a cenzurat documentarul despre Harry și William
Autor: Georgel Simionică
Data actualizării:
Data publicării:
William și Harry. Relația celor doi frați pare iremediabil distrusă
William și Harry. Relația celor doi frați pare iremediabil distrusă
Afirmațiile conform cărora prințul William și personalul său ar fi scurs în presă povestea despre sănătatea mintală a prințului Harry au fost retrase dintr-un documentar, în urma avertismentelor cum că acestea sunt defăimătoare.

Omid Scobie, biograful Ducelui și Ducesei de Sussex, a sugerat că surse din palatul Kensington au informat ziarele despre îngrijorările legate de starea de spirit a lui Harry în urma unui interviu acordat de acesta.

Harry a vorbit pentru prima oară despre ruptura relației dintre el ș fratele său în timpul unui interviu acordat jurnalistului Tom Bradby, în 2019.

Acum, Omid Scobie spune că Palatul ar fi dat acestei declarații o tentă denigratoare iar aceste afirmații ar fi urmat să fie difuzate în documentarul ITV „Harry and William: What Went Wrong?”, care a fost difuzat duminică seara, însă cu puțin înainte de emisiune, afimațiile au fost eliminate din documentar.

Se crede că Palatul Kensington a contactat producătorii în legătură cu ”mai multe” detalii din documentar. Una dintre acestea a fost respingerea faptului că Scobie a sugerat că William și-a exprimat ”îngrijorarea” cu privire la sănătatea mintală a fratelui său, dar pentru care biograful nu a avut dovezi care să susțină afirmația.

William este un militant dedicat problemelor de sănătate mintală iar o astfel de afirmație i-ar știrbi imaginea.

William, avertisment pentru Harry la dezvelirea statuii mamei lor

Se înțelege că, după ”examinarea atentă” a cererii palatului, ITV a ales să elimine orice referire la sănătatea mintală din secvență, deși au ales să păstreze comentariul lui Scobie despre un presupus briefing de la Palatul Kensington, referitor la Harry.

Documentarul ITV din 2019, filmat în Africa în timpul ultimului turneu oficial al cuplului pentru Familia Regală, îl arată pe Harry recunoscându-i lui Bradby că nu și-a mai văzut fratele de mai multă vreme, în timp ce Meghan a acuzat familia regală că nu a susținut-o.

Biograful, coautor al flatantei biografii a ducilor de Sussex, Finding Freedom, este văzut de unii ca o majoretă și purtător de cuvânt neoficial al cuplului.

În versiunea originală a documentarului difuzat de ITV, Scobie a sugerat că sursele palatului au informat presa asupra sănătății mintale a lui Harry în urma interviului cu Bradby - posibil la ordinele lui William - situație pe care a descris-o drept ”urâtă”. Dar Palatul Kensington a avertizat ITV că o astfel de sugestie, dacă ar face parte din documentarul ITV, ar fi defăimătoare în sensul că este substanțial neadevărată.

La momentul interviului cu Bradby, cei din interiorul familiei regale au arătat clar că au considerat că jurnalistul a depășit limita iar întrebările au devenit inadecvate și au subliniat faptul că William a fost tulburat și îngrijorat să-l vadă pe fratele său atât de supărat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...


pixel