Palatul Buckingham, îndemnat să fie deschis tot anul după ce un expert a criticat costurile "absurde" de renovare
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Palatul Buckingham, îndemnat să fie deschis tot anul după ce un expert a criticat costurile "absurde" de renovare
Palatul Buckingham, îndemnat să fie deschis tot anul după ce un expert a criticat costurile "absurde" de renovare
Palatul Buckingham ar trebui să își deschidă porțile pe tot parcursul anului pentru a strânge bani pentru renovarea sa masivă, de care are nevoie pentru "construirea infrastructurii", potrivit unui expert care a catalogat această idee drept absurdă.

Palatul Buckingham este îndemnat să își țină ușile deschise pentru turiști pe tot parcursul anului pentru a achita costurile "absurde" de renovare, spune un expert regal.

O destinație turistică cheie pentru cei care vizitează Londra, reședința reginei ar solicita sume importante de bani pentru renovări.

În condițiile în care planurile propuse pentru renovarea uriașei clădiri se ridică la aproximativ 369 de milioane de lire sterline, un expert a declarat că prețul "absurd" ar trebui să fie compensat de veniturile din vânzarea de bilete obținute dacă palatul își va deschide porțile în fiecare zi a anului.

Planurile de renovare a palatului vin după un raport al site-ului oficial al Familiei Regale care citează necesitatea unei revizuiri a "infrastructurii clădirii".

Într-o declarație pe site-ul royal.uk se arată: "Cablurile electrice, instalațiile sanitare și de încălzire ale Palatului nu au mai fost actualizate din anii 1950.

"Infrastructura clădirii are nevoie urgentă de o revizie completă pentru a preveni deteriorarea pe termen lung a clădirii și a conținutului său.

"Cea mai rentabilă modalitate de a înlocui aceste servicii esențiale și de a ne asigura că Palatul este adecvat pentru următorii 50 de ani este de a întreprinde un program de lucrări pe etape, pe parcursul a zece ani."

Dar directorul executiv al Republic, Graham Smith, a declarat că este necesară o schimbare a planurilor acum că regina s-a mutat la proprietatea sa din Windsor.

Vorbind pentru Sky News, șeful executivului a declarat:

"Parlamentarii spun de ani de zile că trebuie să deschideți palatul pentru turiști pe tot parcursul anului. Cu veniturile din bilete pe care le veți obține veți putea finanța astfel de reparații și restaurări fără a mai fi nevoie să vă întoarceți la Trezorerie. Avem spitale și școli, servicii de poliție care se luptă să se descurce. Avem discuții cu privire la menținerea salariilor în sectorul public și, în același timp, investim milioane și milioane de lire sterline în repararea acestei singure clădiri. Este o risipă absurdă de bani."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel