Pamela Ward (Departamentul de Comerț al SUA), mesaj de la Bucureşti: Washingtonul și UE vor colabora deschis și transparent în cadrul energiei verzi a viitorului
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Pamela Ward / FOTO: Captură ecran
Pamela Ward / FOTO: Captură ecran
EXCLUSIV
Pamela Ward (Regional Senior Commercial Officer - Europa de Sud-Est la Departamentul de Comerț al SUA) a participat la Aspen Energy Summit a vorbit despre provocările din sectorul energiei, asigurând că SUA și UE vor continua să colaboreze.

Mulțumind pentru invitația de la participa la cea de-a 5-a ediție a Aspen Energy Summit, Pamela Ward a precizat că, în calitate de Regional Senior Commercial Officer, a avut ”oportunitatea și norocul de a lucra cu mulți dintre decidenții publici și companiile private care se află astăzi aici, pentru a puncta care sunt problemele legate de producția și aprovizionarea cu energie, de securitatea energetică din regiunea Mării Negre. Din experiența lucrului împreună știu că pe toți ne unește înțelegerea că actualele realități geopolitice și comerciale atât din regiune, cât și din Uniunea Europeană sau globale, afectează sectorul energiei în moduri pe care abia că ni le puteam imagina în urmă cu câțiva ani”, a declarat Pamela Ward.

Ea a subliniat că ”invadarea agresivă și neprovocată a Ucrainei de către Rusia, urmată de amenințarea care a planat asupra Europei din punctul de vedere al aprovizionării cu energie au demonstrat natura imperativă a necesității de a dobândi independență energetică”, a spus oficialul american. În același timp, a continuat Pamela Ward, „recunoașterea globală a pericolelor generate de schimbările climatice și potențialele beneficii economice ale producției de energie regenerabilă, prietenoasă cu mediul, conduc spre o politică de  diversificare energetică și tehnologii verzi”, a precizat vorbitoare, precizând că, atât la nivel de companii, cât și la nivelul Administrației, Statele Unite ”sunt extrem de conștiente de provocările energetice care există pentru țările din Sud-Estul Europei și Uniunea Europeană, în ansamblul ei. Rămânem ferm angajați parteneriatului nostru transatlantic și dorim să fim parte la soluții pentru aceste provocări”, a punctat Pamela Ward. 

„Statele Unite doresc să asigure că, în cadrul energiei verzi a viitorului, Administrația americană și Uniunea Europeană vor colabora deschis și transparent, într-o manieră coordonată, reflectând angajamentul nostru comun, fără să acționeze pe cheltuiala celuilalt. Politicile și cooperarea interguvernamentală reprezintă cheia pentru susținerea și diversificarea viitorul nostru energetic. Acesta este scopul inovațiilor sectoarelor noastre private. Companiile americane și liderii tehnologici, alături de multe domenii de energie regenerabilă, sunt mai mult decât dispuse să ofere soluții, produse și servicii, pentru a ajuta la evoluția viziunii de energie verde și pentru a ajuta Europa de Sud-Est la realizarea independeței și securității energetice. Sunt mândră de eforturile depuse de Ambasada SUA pe lângă cele ale Guvernului României în demersul de a promova implementarea reactorului modular, primul din Europa. Este doar un exemplu al abilității de cooperare între Statele Unite și Sud-Estul Europei, care trasează calea către introducerea celor mai noi tehnologii capabile să asigure o diversificare a energiei în zona Mării Negre”, a spus Pamela Ward. 

În încheierea intervenției sale, Pamela Ward și-a exprimat convingerea că forumul energetic constituie un bun prilej pentru a înțelege provocările care se află în fața tuturor celor implicați în sectorul energiei, dar și pentru a încerca să se identifice o modalitate de combatere a acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel