Pandemie. Cele mai sigure și nesigure mijloace de transport
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Unele măsuri de precauție trebuie respectate în orice situație
Unele măsuri de precauție trebuie respectate în orice situație
Pe măsură ce unele țări încep să aplice măsuri de relaxare a condițiilor de izolare, problema deplasării în condiții de menținere a distanței sociale ridică un mare semn de întrebare. Care este cel mai bun mijloc de transport capabil să asigure gradul de securitate necesar? 

Jurnaliștii de la Business Insider au căutat răspunsul la experții în domeniu și au alcătuit un raging al celor mai sigure și periculoase mijloace de deplasare prin oraș în condiții de epidemie de coronavirus.

Metrou, tramvai, autobuz

În aceste mijloace este greu de respectat regula distanțării, dar specialiștii spus că pot fi evitate riscurile. Purtarea măștii de protecție, dar mai ales a mănușilor devine obligatorie. Trebuie, de asemenea, evitate autobuzele sau trenurile de metrou prea algomerate. Nu trebuie uitat gelul dezinfectant pentru mâini și batistele antibacteriene. Mai bine întârzii cinci minute, decât să ajungi la spital, afirmă experții.

Taxiul

Poate fi un mijloc mai sigur, dar și aici sunt riscuri, pentru că nu știi cine a stat pe bancheta din spate înaintea ta. Totuși, având în vedere că șoferul stă cu spatele la pasageri, nu există pericolul unei contaminări dacă tușește sau strănută. Oricum, dacă ar fi bolnav cu siguranță nu și-ar permite să urce la volan. Teoretic, conducătorii de taxiuri au obligația de a dezinfecta bancheta din spate după fiecare călător. În orice caz, mănușile și masca nu trebuie, nici în cazul taxiurilor, să lipsească.

Avionul

O serie de companii aeriene se pregătesc să revină, treptat, la un ritm normal de lucru. Este posibil ca printre măsurile de precauție care vor fi adoptate de respectivele firme să se numere și prezentarea de către pasageri a unei declarații referitoare la starea lor de sănătate. De asemenea, călătorii ar putea fi așezați astfel în salon, încât să fie asigurată distanța de cel puțin 1,5 metri între pasageri.

Citește și Covid-19 ar putea să nu fie o boală pulmonară. Cine afirmă acest lucru

Bicicleta

Potrivit experților chestionați de Business Insider, bicleta este unul dintre cele mai sigure mijloace de transport, pentru că nu există contactul cu alte persoane. Cu toate acestea, mănușile, gelul sau șervețelele dezifectante trebuie să fie mereu la îndemănă, pentru că oricând este posibil ca cineva să tușească sau să strănute în direcția ghidonului când bicicleta staționează.

Mersul pe jos

Este cel mai sigur mod de deplasare prin oraș, cu condiția păstrării aceleeași distanțe sociale. Atenție însă pe ce puneți mâna, fie că e vorba de mânerul unei uși sau spătarul unei bănci.

Mașina personală

Face parte tot din categoria mijloacelor sigure, cu condiția ca, înainte de pleca la drum să fie dezinfectat interiorul autorismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel