Pași de urmat pentru călătorii mai ieftine. Traian Bădulescu (ANAT) are câteva sfaturi utile
Autor: Vlad Roibu
Data actualizării:
Data publicării:
Turism / Sursa: Freepik.com
Turism / Sursa: Freepik.com
EXCLUSIV
În ediția de luni, 12 februarie, emisiunea ”Totul despre bani”, difuzată pe DCNews și DCBusiness, l-a adus în fața noastră pe Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Acesta a vorbit despre perspectivele turismului de anul acesta dar a dat și câteva ponturi pentru turiștii care vor să economisească atunci când pleca la drum pentru a se deconecta de la rutina zilnică.

Pentru cei cu un buget mai redus, există mai multe variante, afirmă Traian Bădulescu, totuși, trebuie luat în vedere avantajele pe care le oferă agențiile de turism, una dintre acestea fiind prețurile scăzute, luând în seamă fidelizarea acestora cu diferitele companii de zbor și unități de cazare din toate colțurile lumii.

”Dacă vorbim de pachete turistice de vară, le recomand să apeleze la o agenție de turism. Dacă un cuplu vrea să meargă la Milano sau la Roma, de exemplu, poate să apeleze și la anumite site-uri, poate să își rezerve singuri de pe internet și biletele de avion sau direct de la companie. În cazul sejururilor de vară, este recomandată o agenție de turism pentru că agențiile negociază, ele duc sute, mii de turiști la același hotel sau către aceeași destinație și beneficiază de tarife angro, mult mai avantajoase pentru turiști.

Printr-un agent (n.r. turiștii) beneficiază și de consultanță, are cine să îi răspundă tot timpul, agențiile de turism au și reprezentați zonali de cele mai multe ori. La o companie aeriană dai greu de cineva de multe ori deși au call center-uri. Totuși, agențiile de turism vor răspund mai repede, sunt obligate să îți ofere soluții la fața locului dacă este nevoie, în cazul în care, să zicem, hotelul nu a ținut cont de câte camere avea rezervată agenția, pot fi diverse situații.”

 

Ce facem în extrasezon

 

 Și pentru extrasezon este recomandat ca să apelăm la agențiile de turism, a explicat purtătorul de cuvânt al ANAT.

”Pe lângă ideea de a apela la o agenție, dacă nu vor să cheltuiască foarte mult, trebuie să evite vârful de sezon, atunci când oricum este foarte aglomerat și ar putea apărea mai multe întârzieri la avioane pentru că sunt mai multe curse. Cine dorește să ajungă la insulele grecești, Turcia, Spania sau sudul Italiei, poate să își rezerve pentru aprilie, mai, iunie sau chiar septembrie, octombrie, când tarifele sunt mult mai mici dar în continuare este vreme de plajă.

Urmăriți tot interviul în linkul atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel