Peretii nu mai sunt o problemă! Tehnologie israeliană care vede prin zid VIDEO
Autor: Simona Haiduc | 13 oct, 17:54
De la o distanță de 100 de metri
De la o distanță de 100 de metri
Compania israeliană Camero-Tech urmează să prezinte, la următorul salon Milipol, o nouă tehnologie capabilă să „vadă prin pereți”. Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada 19-22 octombrie. Invenția, supranumită XLR80, poate detecta oameni din spatele unui perete, dar și mișcările lor de la o distanță de peste 100 de metri. O facilitate care permite operatorului să obțină informații precise în timp ce stă la o distanță bună de țintă.

Disponibil și într-o versiune mai puțin avansată, cu o autonomie de 50 de metri, XLR80 vine sub forma unui sistem portabil sub formă de diamant, instalat pe un trepied.

Cu ajutorul unei tablete, operatorul poate apoi să ia act de posibila prezență a ocupanților dintr-o cameră: aceasta se materializează într-o linie dreaptă sau sinusoidală (ca un monitor al constantelor vitale), ceea ce face posibil să se știe dacă ocupanții sunt statici sau în mișcare.


"Toate radarele noastre se bazează pe semnale radio în bandă ultra-largă", a declarat Ilan Abramovich, un reprezentant al companiei, citat de Jerusalem Post. "Acest lucru înseamnă că trimitem impulsuri continue și fiecare dintre ele se află într-o bandă largă de frecvențe. În acest sens, putem pătrunde prin prin pereți, indiferent de structura și grosimea lor"

G Ad:

Potrivit proiectanților săi, creația lor este atât de precisă încât poate detecta cele mai mici mișcări, cum ar fi respirația. Dar tehnologia nu este infailibilă: se poate pătrunde un metal solid.

"Știm că nu toate semnalele radio pot trece printr-un metal solid; este un fenomen fizic cunoscut sub numele de cușca Faraday", spune Ilan Abramovich. "Pe de altă parte, dacă aveți beton armat cu armătură, plasă sau plasă de sârmă - putem pătrunde chiar și prin găurile mici dintre fire."

Ştiri Recomandate

Evergrande revine în forță! Răul a trecut? Euforie la bursă

Cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, Evergrande...

CNAIR: Transfăgărăşanul se închide ASTĂZI

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, pe DN 7C...

OMS, anunț de ultimă oră privind SFÂRȘITUL pandemiei

Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit "când lumea va alege...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro