Peste 22.500 de joburi disponibile la Bursa Generală a Locurilor de Muncă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Locuri de muncă din diverse domenii, oferite celor care îşi caută un job.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează vineri, 17 mai 2024, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Precizăm faptul că în județul Hunedoara evenimentul va fi organizat și în datele de 15 și 16 mai 2024, iar în județele Harghita și Timiș evenimentul a avut loc loc în data de 10 mai 2024, respectiv în data de 14 mai 2024. De asemenea, în municipiul București acest eveniment se va desfășura în data de 16 mai 2024. Pentru acest eveniment, ce se va desfăşura în 76 de locaţii din toată ţară, au fost contactaţi 20.698 agenţi economici. Până la data de 09 mai 2024, şi-au anunţat participarea 1.279 agenţi economici, fiind oferite 22.774 locuri de muncă. Procesul de înregistrare al agenţilor economici nu s-a încheiat, aceştia având încă posibilitatea să îşi anunţe participarea la eveniment.

Din totalul celor 22.774 locuri de muncă oferite de către angajatori, 1.398 sunt adresate persoanelor cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată). Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la Bursa Generală a Locurilor de Muncă sunt: Bucureşti – 10.175, Bihor – 935, Cluj – 733, Timiș – 704, Hunedoara – 681, Bacău – 612, Constanța – 590, Tulcea – 560, Arad – 530.

Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt disponibile în următoarele profesii: inginer – 708 locuri de muncă, referent financiar contabil - 107 locuri de muncă, manager - 66 locuri de muncă, economist – 65 locuri de muncă, director – 32 locuri de muncă, specialist în domeniul calității – 22 locuri de muncă, șef schimb – 21 locuri de muncă. Ramurile de activitate în care firmele caută angajați cu studii superioare sunt: construcții de clădiri, fabricarea altor mijloace de transport, activități juridice și de contabilitate, fabricarea echipamentelor electrice, activități de arhitectură și inginerie, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, lucrări speciale de construcții, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal etc.

Meseriile în care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt: muncitor necalificat – 2.608 locuri de muncă, agent securitate – 1.381 locuri de muncă, lucrător comercial – 1.165 locuri de muncă, manipulant marfă – 784 locuri de muncă, confecționer îmbrăcăminte – 707 locuri de muncă, lăcătuș mecanic – 596 locuri de muncă, conducător auto – 531 locuri de muncă, casier 487 locuri de muncă. Locurile de muncă destinate persoanelor fără studii superioare sunt în principal în următoarele ramuri de activitate: construcții de clădiri, activități de investigații și protecție, restaurante și alte servicii de alimentație, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, comerț cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor, industria alimentară, fabricarea altor mijloace de transport.

De asemenea, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă vor participa angajatori care au anunțat locuri de muncă pentru tineri cu risc de marginalizare socială, precum și angajatori care și-au arătat disponibilitatea de a încadra cetățeni ucraineni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...

Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia

Pare să fie capăt de linie pentru colaborarea dintre...

MF vrea să se poată împrumuta mai mult de pe piețele externe

Ministerul Finanțelor Publice a decis majorarea...


pixel