Piața imobiliară din București, în creștere - Analiză
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Oraș văzut de sus
Oraș văzut de sus
Trendul pieţei imobiliare din Bucureşti se va păstra pe creştere pentru vânzările de imobile, mai ales pentru proprietăţile noi şi bine poziţionate, după ce, în luna martie a acestui an, vânzările au crescut cu 15,8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, estimează compania North Bucharest Investments, într-un comunicat.

Compania North Bucharest Investments (NBI) a estimat că trendul pieței imobiliare din București va continua să fie în creștere pentru vânzările de imobile, mai ales pentru proprietățile noi și bine poziționate. Această prognoză vine în urma unei creșteri semnificative a vânzărilor în luna martie, cu 15,8% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna martie 2024, au fost vândute 4.643 de unități individuale în București, marcând o creștere semnificativă față de 4.009 unități vândute în aceeași lună a anului anterior. Această tendință ascendentă a vânzărilor de imobile în capitală, în ciuda creșterilor de prețuri datorate TVA-ului mai mare, indică o cerere în continuă creștere pentru locuințe.

Vlad Musteață, CEO al NBI, a subliniat că avansul de aproape 16% al vânzărilor din București este o dovadă a recunoașterii valorii adăugate a achiziționării unui imobil, iar investițiile în proprietăți sunt considerate o modalitate solidă de protejare a capitalului. În special, proprietățile din zona de Nord a Capitalei sunt în mare căutare, iar accesul facil la infrastructură dezvoltată și mijloace de transport reprezintă factori esențiali în decizia de cumpărare pentru clienți.

În luna martie 2024, NBI a raportat vânzarea a 73 de locuințe, înregistrând o creștere de 12% față de ianuarie 2024 și un avans de 25% în comparație cu luna martie 2023. Aceste cifre reflectă tendința ascendentă a pieței imobiliare din București, cu un interes sporit pentru proprietățile din zonele bine poziționate.

Datele furnizate de ANCPI indică și o creștere a vânzărilor la nivel național, cu 54.358 de imobile vândute în luna martie 2024, în creștere față de luna februarie. De asemenea, numărul ipotecilor înregistrate la nivel național în martie 2024 a fost cu 4.886 mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent.

Grupul North Bucharest Investments, activ pe piața imobiliară rezidențială din România, a înregistrat peste 400 de tranzacții imobiliare în 2023, concentrându-se în special pe ansamblurile rezidențiale din zona de Nord a Capitalei. Cu o cifră de afaceri care s-a dublat în ultimul an, de la 20 de milioane de lei la 42 de milioane de lei, NBI continuă să fie un actor important în dinamica pozitivă a sectorului imobiliar din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE are undă verde pentru reducerea dobânzii

BCE are cale liberă pentru reducerea dobânzii după ce...

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel