Taxe vamale. Trump avertizează UE: Singura modalitate să fim tratați corect
Statele Unite vor impune taxe...
Patru dintre cele mai mari țări producătoare de îmbrăcăminte riscă să piardă 65 de miliarde de dolari în câștiguri până în 2030, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Cornell și de managerul de investiții Schroders, scrie CNN.
Țările cele mai expuse acestui risc sunt Bangladesh, Pakistan, Vietnam și Cambodgia, cu o scădere de 22% a veniturilor din exporturi - și o lovitură economică mai amplă - preconizată până la sfârșitul deceniului, potrivit rezultatelor, care au fost publicate miercuri.
Mărcile de modă care se aprovizionează pe scară largă în aceste țări ar trebui să modifice orele de lucru și să se asigure că lucrătorii se odihnesc și se hidratează suficient ca răspuns la perturbările preconizate, potrivit cercetătorilor de la Schroders și de la Cornell's Global Labor Institute.
Aproape 1 milion oameni se estimează că și-ar pierde locul de muncă, datorită acestor fenomene meteorologice, se mai arată în studiu.
Împreună, aceste țări reprezintă 18% din exporturile globale de îmbrăcăminte, aproximativ 10.000 de fabrici de îmbrăcăminte și încălțăminte și peste 10,6 milioane de lucrători din industria prelucrătoare.
Dar aceste locuri sunt, de asemenea, foarte vulnerabile la criza climatică.
Marile centre de producție de îmbrăcăminte, printre care Dhaka, Phnom Penh, Karachi, Lahore, Ho Chi Minh City și Hanoi, se confruntă deja cu căldură și umiditate extreme, au remarcat autorii studiului. Aceste anomalii nu sunt surprinzătoare pentru mulți, luând în seamă că această industrie este a doua cea mai poluantă din lume.
"Toate aceste orașe sunt, de asemenea, susceptibile de a se confrunta cu inundații semnificative", au spus autorii raportului.
Pakistanul, în special, nu este străin de vremea extremă, mai mult de o treime din țară fiind sub ape anul trecut, în timpul celor mai grave inundații din istorie.
La fel ca în alte părți, Pakistanul și Bangladesh au cunoscut, de asemenea, valuri de căldură în ultimele luni, cu temperaturi care au depășit 40°C (104°F) timp de mai multe zile în timpul primăverii și verii.
Potrivit studiului, dacă proprietarii de fabrici iau măsuri proactive pentru a contribui la reducerea stresului provocat de căldură pentru lucrători, aceștia ar putea evita o parte din pierderile de venituri preconizate.
Brandurile de modă ar trebui, de asemenea, să ia în considerare posibilitatea de a ajuta furnizorii să își mute instalațiile în locații apropiate, cu risc mai scăzut, au sugerat ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...