Planul de evacuare al Reginei în cazul în care o bombă ar lovi Marea Britanie
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Planul de evadare al Reginei, "Candid" în cazul în care o bombă ar lovi Marea Britanie
Planul de evadare al Reginei, "Candid" în cazul în care o bombă ar lovi Marea Britanie
Un document declasificat dezvăluie că regina și familia regală s-ar refugia pe un super iaht sau ar fi plasată într-un buncăr secret în cazul în care o bombă nucleară ar fi lansată asupra Marii Britanii.

Tensiunile dintre Marea Britanie și Rusia au escaladat exponențial de când guvernul lui Vladimir Putin și-a lansat ieri (24 februarie) asaltul.

La începutul atacului, dictatorul rus a avertizat Occidentul că o încercare de a opri sau de a interveni în invazia sa va duce la "consecințe nemaiîntâlnite în istoria voastră" - stârnind temeri nucleare.

Timp de ani de zile, Castelul Windsor a găzduit un buncăr din epoca Războiului Rece, care ar fi fost folosit pentru a-i adăposti pe membrii familiei regale în cazul unui atac nuclear.

Sub camerele castelului, o pivniță de cărbuni a fost transformată într-un buncăr nuclear atunci când au început să se răspândească temerile legate de Războiul Rece, în urma crizei rachetelor cubaneze din 1962.

Pe gazonul castelului a fost fixat chiar și un indicator de presiune al bombei, care le-ar fi permis oamenilor de știință să monitorizeze unda de explozie și să vadă cât de departe s-a extins devastarea.

Tot ce trebuie să știi în cazul unui nou Cernobîl. Ce se întâmplă în corpul afectat de radiaţii

Cu toate acestea, ascunzătoarea ultrasecretă a fost demolată în timpul incendiului devastator din 1992, care a devastat o mare parte din clădirea istorică.

Și, deși aranjamentele regale precise pentru salvarea nucleară nu sunt cunoscute în întregime, un document declasificat aruncă o oarecare lumină asupra logisticii situației.

Documentul, cunoscut sub numele de Operațiunea Candid, dezvăluia că Majestatea Sa și cei dragi ei se vor dispersa în case de țară departe de Londra. Reședințele cunoscute, cum ar fi Castelul Balmoral și Casa Sandringham, nu vor fi folosite.

În cazul în care va exista suficient timp, familia regală va fi evacuată pe mare, iahtul regal Britannia urmând să le asigure siguranța.

Planul prevedea că membrii familiei regale se vor ascunde în lacurile din Scoția - la fel ca legendarul monstru din Loch Ness.

În timp ce regina ar sta ascunsă, membrii parlamentului ar fi trimiși într-un buncăr cu numele de cod Turnstile, sub Box Hill, lângă Bath, potrivit DailyStar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel