PMB elimină PUZ-urile pentru anumite proiecte

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Primăria Capitalei elimină PUZ-urile pentru proiectele de interes public
Primăria Capitalei elimină PUZ-urile pentru proiectele de interes public
Consiliul General al Capitalei a adoptat, în şedinţa de joi, cu 29 de voturi "pentru", 4 abţineri şi 14 "împotrivă", modificări ale regulamentului local de urbanism al Planului Urbanistic General al Capitalei, astfel încât proiectele de interes public vor putea fi autorizate direct, fără PUZ.

"În cazul proiectelor de interes public, realizate pe o singură parcelă sau pe parcele învecinate, aparţinând domeniului public sau privat al statului sau al Municipiului Bucureşti, deţinute în proprietate de către instituţiile publice, regiile autonome înfiinţate de către stat sau de către Municipiul Bucureşti, precum şi în cazul proiectelor realizate pe parcele aflate în proprietatea companiilor şi societăţilor la care statul sau Municipiul Bucureşti este acţionar unic majoritar sau la care deţine controlul, se permite autorizarea directă cu respectarea prevederilor regulamentului şi cu avizul arhitectului şef al Municipiului Bucureşti, numai în cazul în care: parcela/parcelele nu sunt situate în zona construită protejată; nu sunt necesare modificări ale structurii parcelarului din zona învecinată şi nici ale configuraţiei străzilor; nu sunt necesare transferări de teren către proprietatea publică", prevede hotărârea adoptată în cadrul şedinţei.

Taxă. Lista celor care nu vor plăti rovinieta de Capitală. Nu sunt doar de la stat

De asemenea, a fost adoptat un amendament conform căruia toate documentaţiile de urbanism de tip PUZ, aprobate de CGMB, în baza prezentului PUG, sunt preluate cu derogări în Regulamentul Local de Urbanism şi în planşa de reglementări aferente PUG, cu limitarea valorii CUT (coeficient de utilizare a terenului), la maximum 4 ADC/metru pătrat teren, conform prevederilor Legii 350/2001.

Consilierul municipal USR Ana Ciceală a apreciat că proiectul este unul "foarte nociv şi foarte toxic".

"Planul Urbanistic Zonal presupune o procedură întreagă, inclusiv consultarea publicului şi a experţilor. (...) S-ar putea trece, în felul acesta, în legalitate şi lucrări de utilitate publică cum este Pasajul de la Doamna Ghica, unde nu există PUZ în acest moment, deşi se efectuează lucrări. Şi sunteţi daţi în judecată pe tema aceasta", a spus ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
OPEC
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.


pixel