Poziția Enel de lider mondial în domeniul sustenabilității, confirmată prin includerea în indicii FTSE4Good și Euronext Vigeo-Eiris

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Enel
Enel
Compania și-a reafirmat rolul de lider în urma revizuirilor de la jumătatea anului ale seriei de indici FTSE4Good și ale indicilor Euronext Vigeo-Eiris la nivel global, european și Zona Euro.

Rolul Enel de lider mondial în domeniul sustenabilității a fost reconfirmat în urma revizuirilor de la jumătatea anului ale seriei de indici FTSE4Good, care clasifică cele mai importante companii internaționale în ceea ce privește practicile de mediu, sociale, de guvernanță (ESG) și transparență. De asemenea, Enel și-a reconfirmat prezența în revizuirea semestrială a indicelui Euronext Vigeo-Eiris (V.E) World 120.

De două ori pe an, indicele Euronext Vigeo Eiris (V.E.) World 120 listează cele mai sustenabile 120 de companii din rândul celor mai mari 1.500 de companii, în termeni de capitalizare bursieră, din America de Nord, Asia Pacific și Europa. De asemenea, Enel și-a menținut prezența în indicii regionali Euronext V.E Eurozone 120 și Europe 120, care includ cele mai sustenabile 120 de companii din rândul celor mai mari 500 de companii, în termeni de capital flotant, din Europa și din Zona Euro.

Francesco Starace, CEO și General Manager al Enel, a declarat: “Enel își continuă drumul sustenabil la viteză maximă, cu încă o recunoaștere a ecuației de succes a Grupului, care leagă sustenabilitatea de crearea de valoare, prin includerea în două serii remarcabile de indici. Principiile ESG vor rămâne o prioritate în toate liniile noastre de afaceri și vom continua să ne axăm pe soluții și tehnologii care generează valoare comună atât pentru comunitățile locale, cât și pentru mediul mai larg. Privind în perspectivă, vom continua să ne concentrăm pe încurajarea progresului durabil, prin decarbonizare și electrificarea consumului, valorificând în același timp digitalizarea accelerată a companiei noastre.”

Atât FTSE4Good, cât și V.E au recunoscut angajamentul Enel de a integra practicile ESG în strategia de business de-a lungul întregului său lanț valoric. FTSE4Good a evidențiat practicile și transparența Enel într-o gamă largă de subiecte, inclusiv biodiversitate, sănătate și siguranță, drepturile omului, guvernanța corporativă, managementul riscurilor și transparența fiscală. În același timp, V.E a recunoscut performanța excelentă a Enel în dezvoltarea strategiei sale de mediu, gestionarea capitalului uman și promovarea unor practici solide de guvernanță.

Poziția de lider la nivel global a Enel în domeniul sustenabilității este recunoscută prin prezența sa în clasamente și în alți indici de sustenabilitate renumiți, precum: indicii Dow Jones Sustainability World and Europe, indicii MSCI ESG Leaders, CDP Climate „A” List, indicele STOXX Global ESG Leaders, indicele MIB ESG, ratingul ISS „Prime”, indicele Refinitiv TOP 100 pentru diversitate și incluziune, indicele Bloomberg privind egalitatea de gen, clasamentul global Equileap Top 100 pentru egalitate de gen și indicii ECPI.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili social, a căror participație în companie este în continuă creștere, reprezentând acum aproximativ 14,6% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu față de nivelurile din 2014. Această creștere reflectă importanța tot mai mare pe care piața financiară o acordă elementelor nefinanciare în crearea de valoare durabilă pe termen lung și reiterează totodată poziția de lider mondial în domeniul sustenabilității a Enel.

Lunga experiență a Enel în ceea ce privește includerea în clasamentele de sustenabilitate din lume este susținută de angajamentul său de a fi un lider în rezolvarea principalelor provocări energetice cu care se confruntă societatea, cum ar fi economia circulară. Contorul inteligent este un exemplu edificator al economiei circulare: produs din plastic 100% regenerat, este un produs al inovației durabile care ghidează Grupul în indentificarea de soluții din ce în ce mai ecologice. Mai multe informații despre „Circular Smart Meter” pot fi găsite aici: https://www.enel.com/company/stories/articles/2022/03/circular-smart-meter-regenerated-plastic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com

pixel