Prăbușirea MASIVĂ a Bitcoin s-a stabilizat. Analiști: ”Volatilitatea este mortală”
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Criptomonede: Record de tranzacții ILEGALE
Criptomonede: Record de tranzacții ILEGALE
Luni, scăderea accentuată a Bitcoin de la un nivel record s-a extins pentru a cincea săptămână. Cea mai importantă criptomonedă a căzut sub 48.000 de dolari și cochetează acum cu o depășire a mediei mobile de 200 de zile, atent monitorizată, la aproximativ 46.720 de dolari.

Însă Bitcoin s-a stabilizat după ce a scăzut și mai mult de la maximul istoric din noiembrie, în condițiile în care perspectiva reducerii stimulentelor băncilor centrale afectează cererea speculativă pentru criptomonede.

Activul digital se tranzacționa marți, la Londra, la 46.435 dolari, după o scădere de 6,3% cu o zi înainte. O gamă largă de alte token-uri, precum Ether, Solana și Dogecoin, au suferit, de asemenea, pierderi.

Monedele virtuale s-au luptat în ultima vreme, împreună cu alte investiții speculative, cum ar fi stocurile de meme, în parte din cauza faptului că Rezerva Federală și băncile centrale din alte părți au redus valul de lichidități din epoca pandemiei care a ridicat o varietate de piețe. 

Zvârcoliri pe piața criptomonedelor. Sâmbătă neagră pentru bitcoin

Analist: Piețele, extrem de supraevaluate iar mediul, mai nebunesc decât în anii '90

Previziuni. 2022 va fi anul CRIPTOMONEDELOR. Dar cu surprize

Bitcoin a scăzut cu peste 30% față de maximul istoric de aproape 69.000 de dolari atins pe 10 noiembrie. Susținătorii spun că scăderea este temporară, deoarece cumpărătorii de retail și cei instituționali se implică din ce în ce mai mult în investițiile criptografice.

Cea mai mare criptomonedă din lume este încă în creștere cu aproximativ 60% până acum în 2021, depășind randamentele activelor tradiționale, cum ar fi acțiunile globale, mărfurile și aurul. Dar oscilațiile sale mari au afectat narațiunile controversate care încadrează Bitcoin ca un depozit de valoare și o acoperire împotriva inflației.

"Ideea că, pe măsură ce se maturizează, volatilitatea se va atenua nu s-a materializat cu adevărat", a declarat Marc Chandler, strateg șef de piață la Bannockburn Global Forex. "Volatilitatea este mortală, iar celelalte presupuse atribute ale sale, cum ar fi o acoperire împotriva inflației, pare falsă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel