Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Ei au fost pregătiţi într-un cuptor special aflat la bordul ISS de comandantul staţiei, Luca Parminato, şi de astronauta americană Christina Koch.
Evenimentul gastronomic a necesitat mai multe zile de experimente. Fiecare biscuit a fost preparat individual, pentru ca astronauţii să poată să determine astfel temperatura optimă de coacere.
NASA. A doua ieşire în spaţiu a unui echipaj format din două femei astronaut
Pe Terra, biscuiţii clasici cu ciocolată au nevoie de un timp de coacere de 16-18 minute la temperatura de 148 de grade Celsius, însă până la acest experiment de pe ISS nimeni nu cunoştea reţeta preparării biscuiţilor pe orbită.
Astronauţii de pe ISS au ajustat timpul de coacere pentru fiecare dintre cei cinci biscuiţi preparaţi: de la primul (148 grade Celsius) şi până la ultimul (163 de grade Celsius), pentru a stabili condiţiile ideale de preparare în spaţiu. Primul a stat la cuptor timp de 25 de minute, dar, după ce a fost scos, s-a constatat că era copt insuficient.
Al doilea biscuit a emis un miros pătrunzător de prăjitură proaspăt scoasă din cuptor la bordul ISS după un timp de coacere de 75 de minute.
Potrivit astronauţilor de pe ISS, cel de-al patrulea şi cel de-al cincilea biscuit - unul copt timp de 120 de minute şi lăsat să se răcească 25 de minute, iar celălalt copt timp de 130 de minute şi lăsat la răcit timp de 10 minute - au fost cei mai buni.
Deşi s-a crezut că în absenţa gravitaţiei biscuiţii vor avea o textură mai sferică, forma lor iniţială şi textura lor au fost în spaţiu la fel ca cele de pe Pământ.
Trei dintre aceşti biscuiţi, alături de alte experimente orbitale, au revenit pe Terra în data de 7 ianuarie la bordul capsulei Dragon a companiei SpaceX, ce fusese lansată pe 2 noiembrie.
Biscuiţii vor fi supuşi unor teste suplimentare de către profesionişti din ştiinţa alimentelor pentru a stabili rezultatele finale ale experimentului, care îi vor ajuta pe experţi în eforturile lor de a face ca misiunile spaţiale îndelungate să devină mai plăcute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...