Președintele ales al Braziliei pune în pericol pădurea amazoniană
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Președintele ales al Brazilie, Jair Bolsonaro, a amenințat că va închide toate agențiile de mediu și va deschide teritoriile indigenilor pentru dezvoltatori dar va rămâne în Tratatul de la Paris. Care va fi oare soarta plămânilor planetei noastre??

Experții de mediu au avertizat despre amenințările serioase care se fac la adresa Amazonului, amenințări lansate de președintele ales, Jair Bolsonaro.

Fost căpitan de armată și admirator avid și nedisimulat al fostelor dictaturi militare din Brazilia, Bolsonaro a vorbit înflăcărat despre închiderea agențiilor de mediu, cele însărcinate cu protecția pădurii, și despre deschierea teritoriilor indigenilor pentru minerit și agricultură.

Bolsonaro a mai spus că ar vrea să iasă din Tratatul de la Paris, urmând exemplul lui Donald Trump, pentru care nutrește o profundă admirație.

Săptămâna trecută însă, Bolsonaro a retractat afirmația și a adoptat un discurs mai moderat, cu numai câteva zile înainte de algerile pe care le-a câștigat.

Dezastru pentru Amazon

Președinția lui Bolsonaro ar putea fi un dezastru necruțător pentru Amazon și pentru oamenii de acolo”, a declarat Christian Poirier, directorul organizației neguvernamentale Amazon Watch, care a publicat recent un raport despre despăduririle din Amazon.

”Opoziția sa față de drepturile indigenilor și a comunităților tradiționale și disprețul față de protecția mediului pun în pericol bucăți vaste de pădure care au fost conservate, care ar putea cădea victimă dezvoltarii industriale nesăbuite precum mineritul sau afacerile agricole”, a mai adăugat Poirier, citat de Deutsche Welle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel