Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Laureata din acest an a fost recompensată pentru "vocea ei poetică inconfundabilă care, cu o frumuseţe austeră, face ca existenţa individuală să fie universală", potrivit comunicatului oficial al Academiei Suedeze.
Poeta şi eseista Louise Glück s-a născut pe 22 aprilie 1943 şi a câştigat numeroase premii literare majore din Statele Unite, precum National Humanities Medal, Pulitzer Prize, National Book Award, National Book Critics Circle Award şi Bollingen Prize.
BNR. Curs valutar: Leul s-a DEPRECIAT în raport cu euro
Scriitoarea americană este adeseori descrisă ca o poetă cu un stil autobiografic, iar opera ei literară este cunoscută pentru intensitatea sa emoţională şi pentru faptul că se inspiră frecvent din mitologie, istorie şi natură pentru a descrie experienţe personale şi aspecte desprinse din viaţa modernă.
În 2019, Academia Suedeză a anunţat doi laureaţi ai premiului Nobel pentru literatură - scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk pentru anul 2018 şi scriitorul austriac Peter Handke pentru 2019 -, după ce a decis să amâne decernarea premiului din 2018 din cauza unui uriaş scandal sexual şi a unor prezumtive conflicte de interese.
Cu excepţia distincţiei acordate în domeniul economiei, premiile Nobel au fost iniţiate de magnatul suedez Alfred Nobel (1833-1896), inventatorul dinamitei.
În domeniul literaturii, Alfred Nobel a încredinţat Academiei Suedeze misiunea de a recompensa în fiecare an "autorul celei mai remarcabile opere literare de inspiraţie idealistă''.
Distincţia pentru Literatură este cea de-a patra anunţată în seria premiilor Nobel, după cele atribuite pentru medicină, fizică şi chimie. Premiul Nobel pentru pace va fi anunţat vineri, 9 octombrie, iar cel pentru economie va fi decernat luni, 12 octombrie.
Fundaţia Nobel a anunţat săptămâna trecută că recompensa financiară pe care o vor primi laureaţii din 2020 va fi cu 1 milion de coroane suedeze mai mare faţă de suma acordată anul trecut. Astfel, fiecare premiu Nobel din 2020 va fi însoţit de un cec de 10 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).
Tradiţionala ceremonie de înmânare a premiilor Nobel organizată la Stockholm pe 10 decembrie, dată la care se comemorează moartea lui Alfred Nobel, a fost anulată în acest an din cauza pandemiei de COVID-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...