Prețul aurului, în scădere după declarația șefului FED
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Lingouri de aur / Foto: Bank of England
Lingouri de aur / Foto: Bank of England
Aurul și-a menținut pierderile acumulate anterior, în condițiile în care investitorii au întors pe toate părțile comentariile președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell.

Acum, piața așteaptă publicarea datele privind evoluția locurilor de muncă din Statele Unite, date care ar putea oferi mai multe indicii privind reducerea dobânzilor americane.

Aurul spot a scăzut la 2.326,38 de dolari. Contractele futures pe aur din SUA au coborât, la rândul lor, la 2.335,60 de dolari.

"Piața este încă foarte sensibilă la orice discuție referitoare la ratele dobânzilor de referință sau orice ce ține de politica băncii centrale americane. Prin urmare, eu cred că piața este încă dominată de o dinamică de așteptare”, a comentat Phillip Streible, de la Blue Line Futures.

Reponsabilii băncii centrale SUA consideră că nu au încă suficient de multe date pentru a decide o reducere a ratelor dobânzii de politică monetară. Ei vor să se asigure că ultimele cifre ale inflației, mai scăzute, oferă nu o imagine de moment, ci un tablou care să-i convingă că prețurile rămân pe un teren stabil, fără salturi nedorite, după cum a dat de înțeles Powell.

Datele de săptămâna trecută au arătat că numărul locurile de muncă deschise în Statele Unite a crescut, în mai, la 8,14 milioane. Accentul se îndreaptă acum inclusiv asupra cifrelor de vineri privind salariile non-agricole, care vor fi esențiale pentru a evalua dacă piața muncii din SUA rămâne rezistentă pe fondul ratelor ridicate.

Aurul a scăzut cu 5% față de recordul de 2.449,89 dolari uncia pe care l-a atins pe 20 mai, o creștere determinată de calitatea de activ refugiu a aurului și de dorința investitorilor de a se proteja pe fondul incertitudinii geopolitice și economice.

„Cererea fizică rămâne slabă pe piețele importante precum India și Turcia, dar există semne de redresare, deoarece consumatorii doresc să se pună la adăost împotriva altor factori, cum ar fi inflația locală, care rămâne ridicată”, a explicat un comerciant.

Pe de altă parte, argintul spot a crescut cu 0,8%, la 29,64 USD uncia.

Platina a câștigat 2,4%, până la 1.001,35 dolari uncie, iar paladiul a crescut cu 3,7%, până la 1.007,50 dolari, concentrându-se pe îmbunătățirea perspectivelor de vânzări de mașini hibride în comparație cu încetinirea creșterii pieței de vehicule electrice fără paladiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Amenințare cibernetică: Sunt vizați utilizatorii de Android

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică...

Grecia instaurează săptămâna de lucru de șase zile

Este modalitatea prin care guvernul pro-business al...

Cea mai bună veste de astăzi pentru românii care au rate

Veşti bune pentru românii care au credite bancare. 

Fostul CEO al Microsoft, mai bogat decât Bill Gates

A fost printre primii angajați ai Microsoft în 1980,...

Jeff Bezos pune la vânzare o mare tranșă de acțiuni Amazon

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, spune că va vinde încă 25...

RO e-Transport: Clarificări utile pentru companii

Specialiștii EY România - Georgiana Iancu, Partener,...

Xi, Putin și Erdogan pun lumea la cale în Kazahstan

Președinții Rusiei, Chinei și Turciei, Vladimir Putin,...

Reorganizarea CNPP, decisă de Guvern

Pe agenda şedinţei de joi a Executivului se află şi o...


pixel