Preţul gazelor pentru consumatorii casnici va continua să scadă, anunţă Zoltan Nagy (ANRE)
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Veşti bune pentru românii care nu mai fac faţă cu plata facturilor la gaze.

Preţul gazelor pentru consumatorii casnici va continua să se reducă, estimează vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Zoltan Bege-Nagy. Invitat astăzi la Radio România Actualităţi, el a menţionat că acest lucru se datorează cotaţiilor în scădere pe plan internaţional, dar şi stabilităţii conferite de legislaţia internă, prin care populaţia a beneficiat de tarife ajustate.

Vicepreşedintele ANRE a vorbit şi despre nevoia ca România să înceapă în curând să-şi refacă stocurile de gaze naturale pentru iarna viitoare.

Zoltan Bege-Nagy: "Importul, respectiv gazele care vor fi înmagazinate şi trebuie deja să ne preocupe înmagazinarea începând cu aprilie pentru iarna viitoare. pregătirea cred că va fi puţin mai complicată decât iarna pe care am avut-o. În anul trecut, înmagazinarea s-a făcut fără probleme şi am avut cantităţi foarte mari, am avut un grad de umplere a depozitelor în România de 98%, ceea ce nu s-a întâmplat de mulţi ani de zile. În acest moment depozitele sunt undeva la 45% grad de umplere şi de aici trebuie să revenim iarăşi, la cel puţin la 90%, pentru că avem un regulament european care obligă toate statele membre ca, până la începutul iernii, să umple depozitele la un nivel de cel puţin 90%."

La nivel european, stocurile complete de gaze au salvat în această iarnă regiunea de o criză energetică, dar luna aceasta vremea nefavorabilă a crescut cantitatea de gaze consumată din depozite, care vor trebui umplute în perioada verii, scrie Bloomberg. Din cauza răcirii vremii din ultimele zile, preţurile din Europa au crescut ieri cu 3,2%, după ce luni ajunseseră la cel mai redus nivel din august 2021, informează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel