Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Prețurile aurului, argintului și platinei au fost pe val până acum în acest an, iar analiștii spun că metalele prețioase ar putea continua să atingă noi maxime recorduri în următoarele luni.
Prețurile metalelor prețioase au primit un impuls important miercuri, pe fondul rezultatelor slabe privind inflația din SUA, lucru care indică o prelungire a termenului de reducere a ratei dobânzii de către Fed, scrie CNBC.
Drept urmare, prețurile aurului s-au stabilit miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, în timp ce argintul a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, iar platina a urcat până aproape de maximul ultimului an.
Prețurile aurului s-au stabili joi, tranzacționându-se în jurul valorii de 2.382 de dolari pe uncie, după ce în ședința precedentă s-a stabilit la cel mai ridicat nivel din 19 aprilie. Aurul a înregistrat în mod repetat maxime istorice în ultimele săptămâni.
Între timp, prețul spot al argintului s-a tranzacționat în scădere cu 0,5%, la aproximativ 29,54 dolari pe uncie. Argintul a atins pentru scurt timp miercuri 29,73 dolari, înregistrând cel mai ridicat nivel intraday din februarie 2021.
Prețurile platinei cu livrare în iulie s-au tranzacționat joi cu 0,7% mai sus, la 1.077 dolari pe uncie, câștigurile s-au extins după ce au închis ședința de miercuri cu peste 2,4%.
Strategii de la Saxo Bank au declarat într-o notă de cercetare recentă că prețul aurului ar putea testa în curând nivelul de 2.400 de dolari, argintul ar putea urca până la 30 de dolari, în timp ce platina are potențial de creștere până la 1.130 de dolari.
Prețul aurului, la fel ca argintul, tinde să aibă o relație inversă cu ratele dobânzilor. Ratele ridicate ale dobânzii crește de obicei cererea de aur și argint, deoarece metalele prețioase nu plătesc dobânzi, ceea ce le face mai puțin atractive în comparație cu investițiile care plătesc aceste dobânzi, cum ar fi obligațiunile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...